Ittasan lopott menyasszonyt egy román csendőr, de vádalkut kötött, hogy tovább szolgálhasson

2023. április 19. – 12:27

Másolás

Vágólapra másolva

Vádalkut kötött egy ittas vezetésen ért csendőr az ügyészséggel annak reményében, hogy tovább szolgálhat a csendőrségnél, írja az Alba24 alapján a Ziare.com. A bíróság elsőfokú ítélete szerint börtönbe kellene vonulnia.

Az ügyet, egy csendőrről lévén szó, a Kolozsvári Katonai Bíróság tárgyalta, az indoklásukból pedig kiderül, hogy a vádlottat tavaly szeptember 18-án fülelték le Nagyenyeden a közlekedési rendőrök. Vezetés közben megállították, és mivel erősen alkoholszagú volt a lehelete, belefújatták a szondába. „Az eredmény pozitív lett, és 0,52 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a leheletében. Az 01:00 órakor vett 1. számú mintában az alkoholszint 1,02 g‰, a 02:00 órakor vett 2. számú mintában pedig 0,82 g‰ volt” – írták az indoklásban.


A vádlott azonban az ügyésszel vádalkut kötött, mely arról szól, hogy halasztják a büntetése végrehajtását, így egyelőre tovább szolgálhat csendőrként. A nyilatkozatában leszögezte, hogy teljes mértékben elismeri bűnösségét, és megbánta tettét. A csendőr kifejtette, hogy egy távoli rokona esküvőjén vett részt, ahol több pohár bort elfogyasztott, arra azonban nem emlékszik, hogy pontosan hányat. 12:40-kor pedig a menyasszony megkérte, hogy vigye át egy másik helyre, amely körülbelül 50 méterre volt a lakodalom a helyszíntől, egy völgyön túl. Mivel a menyasszonylopás hagyománynak számít, és zuhogott az eső, a személygépkocsijába ültette a menyasszonyt, és útnak indultak, de a rendőrség megállította őket. A csendőr tudomásul vette a toxikológiai vizsgálati jegyzőkönyv eredményét, nem vitatta a benne foglaltakat.

A katonai bíróság egyébként 1 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit alkoholos befolyás alatti járművezetés vétsége miatt, továbbá 30 nap közmunkára is kötelezte.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!