A hét első felében ismét tél lesz

2023. április 3. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

Bőséges csapadékra, havazásra és hideg időre vonatkozó elsőfokú (sárga jelzésű) riasztást adtak ki hétfőn a meteorológusok, írja az Agerpres.



Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerint a hétfő este beálló rossz idő az ország régióinak többségét érinti. Este 11 órától szerda délelőtt 10 óráig rendkívül lehűl az idő, a csapadék előbb a déli, középső és keleti országrészben jelentkezik, majd szerdára virradó éjszaka inkább az északkeleti területeken fog esni.

Az előrejelzés szerint a déli és délkeleti régiókban esőre, a hegyvidéken, Erdélyben, a Bánságban, Moldva északi és középső részében havas esőre és havazásra lehet számítani, helyenként új hóréteg rakódhat le. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25, kisebb kiterjedésű területeken pedig, főként a délnyugati térségben a 40-50 litert négyzetméterenként.

A szél megerősödik Munténiában, Olténia és Moldva déli részében, a légmozgások sebessége meghaladhatja az 55-65, vagy akár a 70-75 kilométert óránként.

A meteorológusok szerint a jelzett időszakban az ország többi régiójában is meg-megélénkül a szél, vegyes csapadékra pedig a hét második felében is számítani lehet.

Kedden bőséges havazásra vonatkozó másodfokú (narancssárga) riasztás lesz érvényben a Déli-Kárpátokban és a Keleti-Kárpátok déli részében. Az 1400 méter fölötti régiókban új hótakaró rakódik le, a szél pedig nagy erővel fog fújni.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!