Nem kapott zsebpénzt, ezért információkkal segítette szülei kirablását egy 17 éves fiú

2023. április 2. – 14:29

Másolás

Vágólapra másolva

A nagyszalontai bíróság három, 20 és 21 év közötti fiatal előzetes letartóztatásáról döntött, miután betörtek egy lakásba a Bihar megyei Tamáshidán. Az aradi elkövetők több mint 40 000 lejt raboltak el. A tolvajok az áldozatok fiától kapták a tippeket a betöréshez, mert a 17 éves srác egy családi konfliktus után nem kapott elég zsebpénzt a szüleitől – írja a News.ro.

A betörésre március 25-én este került sor. A huszonéves srácok egyike kint várt az apja tulajdonában lévő autóban, amíg a másik három kesztyűben, csuklyát és maszkot viselve betört a házba és felkutatta a különböző helyeken elrejtett pénzt. Összesen 40 700 lejt zsákmányoltak.

A bűncselekmény elkövetése után a tolvajok egyenlően osztották el a pénzt, majd az Arad megyei Borosjenőre utaztak, ahol bűntársuk otthagyta az autót, ezután még aznap éjjel Arad városába mentek, ahol egy szórakozóhelyen az összeg egy részét elköltötték.

Az ügyészek szerint az áldozatok nem nyújtottak be panaszt gyermekük ellen, aki a SnapChat alkalmazás azonnal eltűnő üzenetein keresztül, a tippekért cserébe 2500 lejt kért a tolvajoktól. Emiatt a 17 éves fiú ellen nem indul eljárás. A Bihar megyei nagyszalontai bíróság azonban a házba betörő 3 fiatal előzetes letartóztatásáról döntött. A bíróság bűncselekmény elkövetése idején az autóban várakozó bűntársukat 60 napos megfigyelés alá helyezte.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!