Oltatlan férfiak spermájára licitálhatnak az antivaxxerek egy kínai milliárdos online árverésén

2023. április 1. – 16:33

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Amerikában élő kínai milliárdos online árverést hirdetett meg, ahol az érdeklődők oltatlan spermára licitálhatnak, amelyet az összeesküvés elméletek hívei a jövő bitcoinjaként emlegetnek. Kuo Ven-kuj (Guo Wengui) kínai milliárdos, aki disszidensnek vallja magát, valójában nagy összegeket forgató csaló, aki a koreai Ho Wan Kwok, illetve a kínai-amerikai Miles Guo néven is ismert – közeli barátja a bukott elnöknek, Donald Trumpnak és tanácsadójának, az amúgy szintén Trump több ezer hívét megkárosító Steve Bannonnak.

Az ötlet, hogy hamarosan nagy kereslet lesz az olyan férfiak spermájára, akik nem kaptak Covid-19 oltást, az olyan antivaxxer-elméletekben gyökerezik, amelyek minden bizonyíték nélkül állítják, hogy az oltások meddőséget okoznak.

Kuo Ven-kuj, akinek az Egyesült Államokban való tartózkodását és üzleti terveit március közepén állítólagos csalás miatt történt letartóztatása zavarta meg, júniusban tervezi megtartani ezeket az árveréseket egy konzervatív közösségi oldalon, írja az AFP nyomán tudósító News.ro. „Harcostársaink spermáit és petesejtjeit június 1. és 6. között árverezzük el a Gettr platformon” – jelentette be Kuo februárban.

A szélhámos milliárdos azt állítja, közel 6000 petesejtje és több millió spermasejtje van raktáron oltatlan donoroktól. Az árverésen természetesen a saját spermáját is licitre bocsájtja.

Kuo Ven-kuj terveit azonban keresztülhúzhatja letartóztatása. A mágnást azzal vádolják, hogy bonyolult csalást szervezett meg, és több mint 1 milliárd dollárral károsította meg több ezer követőjét. Az ügyészek gyanúja szerint Ven különböző sémákat bevetve lopta el befektetői vagyonát. Áldozatai között van a GTV Media Group és a Himalaya Farm Alliance nevű mezőgazdasági kölcsönprogram is.

A gondozására bízott pénzből a milliárdos saját 37 millió dolláros, 145 lábas luxusjachtját, New Jersey-i birtokát és 4,4 millió dollár értékű Bugatti sportautóit tartotta fenn.

Kuo két jótékony szervezetet is alapított, a Jogrend Alapítványt és a Jogrend Társaságot. Ezek a csoportok komoly szerepet játszottak annak az elméletnek a terjesztésében, hogy a koronavírust kínai laborban fejleszthették ki – ez az elmélet mostanra egyre nagyobb támogatottságra talál, egyes amerikai titkosszolgálatok is kisebb-nagyobb meggyőződéssel állítják, hogy a világjárvány egy laborbaleset miatt szabadulhatott el.

Függetlenül attól, hogy a kínai milliárdos által belengetett árverések megtörténnek-e vagy sem, máris hullámokat vetnek a Gettr-en: a rajongók lehetőséget látnak benne, hogy megmentsék az emberiség jövőjét.

„Ezek az aukciók szélesebb körben olyan hamis érveken alapulnak, amelyek szerint a Covid-19 vakcinák befolyásolták a termékenységet” – nyilatkozta John Gregory, a NewsGuard munkatársa az AFP-nek. Az köztudomású, hogy Ven-kuj nyíltan biokémiai fegyvereknek nevezte az oltásokat.

Az még nem világos, hogy az ügylet hogyan zajlana. Az árverést szervező milliárdos azt ígérte, hogy „tudományos módszereket” alkalmaznak, és ügyvédi levelet mellékelnek a termékhez, amely igazolja, hogy a donor nem volt beoltva.

A projekt az úgynevezett „tiszta vér” mozgalom része, amely hamisan állítja, hogy a Covid-19 vakcina szennyezi a szervezetet. Akik ebben hisznek, ezért mindenáron elkerülik az oltott emberektől származó vérátömlesztést – de még a spermájukat vagy akár az anyatejet is. Ezek az elméletek potenciálisan jövedelmezőek, ami felkeltette néhány oltásellenes aktivista érdeklődését.

Az oltatlan férfiak ondóját egy lelkes Gettr-felhasználó „új fehér aranynak” is nevezte. Az Amazonon és az eBayen pedig „oltatlan sperma kapható” feliratú bögréket és pólókat is lehet vásárolni. John Gregory szakértő szerint „ezek az aukciók jól ismert mintát követnek, amikor az oltásellenes félretájékoztatást terjesztő emberek termékeket árulnak, hogy profitáljanak hamis állításaikból”.

Egyelőre kérdéses, mi lesz a licit sorsa, Kuo Ven-kuj egyelőre a hatóságok őrizetében van, akik már vagyontárgyainak egy részét is lefoglalták, hogy legyen miből kártalanítani áldozatait. Tájékoztatásuk szerint 21 bankszámláján 634 millió dollárt zároltak, és lefoglalták Lamborghini Aventador SVJ Roadster autóját is. Kuót összeesküvéssel, értékpapírcsalással, pénzmosással és az igazságszolgáltatás akadályozásával vádolják, és még az amerikai tőzsdefelügyelet is beperelte. Az ügyészek Kuo őrizetbe vétele után a letartóztatását indítványozták, tekintettel arra, hogy esetében nagyon is fennáll a szökés veszélye.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!