Gyulafehérvári reklámfilm forgatására kérték fel a sok milliós követőtáborral rendelkező Mircea Bravo-t

2023. március 28. – 16:58

Másolás

Vágólapra másolva

A közismert youtubert, Mircea Bravo-t kérte fel a gyulafehérvári önkormányzat, hogy egy általa elkészített reklámvideóban mutassa be, hogyan használta fel a város az európai pénzeket. A munkáért mintegy 250 ezer lejt (kb. 50 ezer euró) kapna a vlogger, akinek jelenleg több mint 3,4 millió követője van a Facebookon és több mint 1 millió feliratkozója a Youtube-csatornáján. A youtubernek az elmúlt időszakban meredeken emelkedett a népszerűsége, miután a Netflixen hetekig vezette a romániai nézettségi listákat a Mirciulică című játékfilmje, melynek nemcsak főszereplője, hanem producere is volt.

A gyulafehérvári önkormányzat tanácsosai egyetértettek abban, hogy a népszerűsítést egy influenszerre kellene bízni, ennek a kiválasztása egy nyilvános pályázat révén történt. Az aláírt szerződés szerint a reklámvideó forgatókönyvét Mircea Bravo a városházával közösen fogja összeállítani.

A kisfilmet Mircea Bravo Gyulafehérváron fogja leforgatni a városnapok alkalmával, és a helyi szinten megvalósított uniós projekteket mutatja majd be. A produkciós költségek és a vlogger honoráriuma szintén európai alapokból származik: a GROW (magyarul: növekedés) projekt célja az uniós forrásokból megvalósuló beruházások népszerűsítése Gyulafehérváron.

Nemcsak az elkészítés, hanem a terjesztés is Mircea Bravo feladatkörébe tartozik: a vlogger a közösségi médiacsatornáin (Youtube, Facebook, Tik Tok, Instagram) fogja népszerűsíteni a videót, „hogy biztosítsa a projekt országos ismertségét és a kitűzött célok elérését” – olvasható az intézmény honlapján közzétett dokumentumban.

A siker szinte garantált, hiszen Mircea Bravo néhány videója a barátnőkkel, szülőkkel, főnökökkel vagy mesteremberekkel való kapcsolatairól a közösségi médiában a 20 milliós nézettséget is meghaladta.

A besztercei születésű és ott is élő Mircea Bravo az elsők között népszerűsítette a vlogging műfaját Romániában: nyolc évvel ezelőtt kezdte gyártani „őrült” videóklippjeit, amelyekben gyanútlan rendőrökkel és taxisokkal tolt ki. A provokatív videók aztán lassan átalakultak, és olyan kisfilmeket kezdett el gyártani, amelyeknek már állandó szereplői voltak, köztük hivatásos színészek is.

A hatalmas visszhang hatására számos cég kérte fel reklámvideó forgatására, sőt, olyan tekintélyes intézmények is fordultak már hozzá, mint a NATO vagy az Európai Parlament, hogy imázsukat vonzóbbá tegye a fiatalok számára.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!