Depressziókezelési utalványt kínál a helyieknek Konstanca önkormányzata, csak nem igényli senki

2023. március 24. – 08:21

Másolás

Vágólapra másolva

A depresszió kezelésére fordítható utalványokat kínál Konstanca önkormányzata a helyi lakosoknak. A háromezer lej értékű csekk igénybe vételéhez mindössze egy kérvényt kell benyújtaniuk az igénylőknek, illetve orvosi igazolást kell felmutatniuk arról, hogy valóban fennáll a pszichés zavar. Illetve az is követelmény, hogy a kérelmező családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladhatja meg az 5 ezer lejt.

Az Antena3 szerint Európában több mint 40 millió ember szenved ebben a betegségben. Az egészségbiztosítási pénztár adatai alapján a portál arról ír, hogy 2014 és 2020 között közel 14%-kal nőtt a depresszióval regisztráltak száma Romániában, jelenleg Konstanca megyében 30 ezren lehetnek.

A város által felajánlott összeg 10-15 kezelésre elegendő, vannak esetek, amikor ez fedezi egy teljes kúra költségeit, de előfordul, hogy hosszabb kezelésre van szükség. Az önkormányzat támogatása viszont komoly segítséget jelenthet az ilyen esetekben is.

Bár eleve sokan szenvednek a depressziótól, és a betegek száma egyre nő, a konstancai önkormányzat által januártól felkínált lehetőséggel még nem élt egyetlen depresszióban szenvedő helybéli sem.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!