Újabb 18 éveseknek biztosít ingyen vonatjegyet a DiscoverEU-program

2023. március 13. – 20:15

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb fordulóhoz érkezett a Discover EU-program: ha 18 éves vagy és szeretnél világot látni, március második felében jelentkezhetsz. Ha kiválasztanak, vasúton utazva fedezheted fel Európát.

A program következő fordulójában 2023. március 15., szerda, közép-európai idő szerint déli 12 órától 2023. március 29., szerda, közép-európai idő szerint déli 12 óráig jelentkezhetnek egyénileg vagy csoportosan azok, akik 2004. július 1. és 2005. június 30. között születtek (e két dátumot is beleértve). Részletek az Európai Bizottság honlapján olvashatóak.

Akit kiválasztanak, az legalább 1 és legfeljebb 30 napig utazhat majd 2023. június 15. és 2024. szeptember 30. között egy elsősorban vasútra szóló utazási igazolvánnyal. Emellett a DiscoverEU európai ifjúsági kártyával kedvezményes áron látogathatnak el kulturális létesítményekbe, illetve vehetnek részt különböző programokban, tanulási és sporttevékenységekben, és kedvezményekre lesznek jogosultak a helyi tömegközlekedési eszközökön, szálláshelyeken, éttermekben is.

A programban Erdélyből is számos diák vett már részt, az élményeik alapján írt beszámolónkat itt találjátok.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!