Strucc sétált az autók között egy dél-romániai városban

2023. március 13. – 15:31

Másolás

Vágólapra másolva

Nem mindennapi látványban volt része azoknak, akik vasárnap a Bukaresttől 80 kilométerre található Găești város központjában jártak: az autók között egy strucc sétált.

A nagytestű madár zavarba hozta a helyieket, akik fotózni kezdték a szokatlan látványt, írta a Cronica de Găești hírportál.

Mint kiderült, a strucc egy Bukarestbe tartó szállítmányból maradt hátra, valószínűleg leugrott egy nyitott utánfutóról. A gazdája kereste is, szemtanúk szerint meg is találta a város egyik zsúfolt terén, ahol egy helyi lakos segítségével megfogta.

A strucc nem okozott kárt és nem is sérült meg, a rendőrség azonban kivizsgálja a nagytestű madár szállításának körülményeit.

Az afrikai származású madár magassága meghaladhatja a két métert, tömege pedig a 100 kilogrammot. Húsáért és tojásáért már több romániai farmon is tenyésztik, az Adevărul szerint az egyik legnagyobb romániai struccfarm a Temes megyei Máriaföldén (Teremia Mare) működik, itt több mint száz egyed él. A strucchúst elsősorban exportálják, Nyugat-Európában ugyanis keresett emberi fogyasztásra, illetve állateledel gyártásához is. A strucctojás héjából az északkelet-romániai Bukovinában díszes húsvéti tojásokat gyártanak.

Januárban Kolozsváron kószált egy másik melegebb éghajlaton őshonos állat: a havas városban békésen legelésző tevét filmezett le egy fiatal, aki lájkok ezreit gyűjtötte be a közösségi oldalán a felvétellel. Ez az állat egy szálloda állatkertjének lakója, mint kiderült, szabadon szokták engedni az udvaron.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!