Teve legelészett békésen a havas Kolozsváron

2023. január 28. – 15:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lájkok ezreit gyűjtötte be a közösségi oldalán egy fiatal, akinek sikerült egy békésen legelésző tevét lefilmeznie szombaton, a havas Kolozsváron.

„Kolozsvár az új Ohio” – írta a TikTokon az illető, aki egy autó ablakából készített felvételt a sivatagos vidékeken őshonos emlősről.

A teve egy szálloda parkolójának növényzetét fogyasztotta. Az ObservatorNews szerint egy magántulajdonban lévő állatkertből szabadulhatott ki.

Az Adevărul később kiderítette, hogy a teve a Kolozsvár és Erdőfelek határán levő, wellnessközponttal és lovardával ellátott szálloda állatállományához tartozik. A tulajdonosok elmondták, hogy két évvel korábban hozták ide Ausztriából, ahol eredetileg cirkuszban „dolgozott”, de már nem tartottak rá igényt. Kolozsváron a lovakkal osztozik az istállón, de gyakran szabadon engedik a gyümölcsösben vagy az udvaron, ahol most a díszcserjék legelése közben lefilmezték. Mint kiderült, a szálloda 15-21 hektáros állatkertet tervez létrehozni. A tevén és a lovakon kívül már őzeik is vannak.

2016-ban is készültek felvételek Kolozsváron legelésző tevéről, azt az állatot tömbházak közötti zöldövezetben látták, emlékeztetett a B1TV.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!