Eső, szél, havas eső – ilyen lesz az időjárás hétvégén

2023. március 10. – 12:25

Másolás

Vágólapra másolva

Sok esőre figyelmeztető sárga riasztást adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) nyolc megyére. Szombat reggeltől ugyanakkor országszerte erős szélre és vegyes csapadékra lehet számítani, írja az Agerpres.Az első sárga riasztás Szeben, Brassó, Argeş, Vâlcea, Gorj, Krassó-Szörény, Fehér és Hunyad megyére érvényes péntek déltől szombat reggel 8 óráig. Itt záporok, zivatarok lesznek, a lehulló csapadék mennyisége elérheti a 20-25 litert, helyenként a 30 litert négyzetméterenként. 1800 méteres magasság fölött havas eső várható.

Szombat reggel 8 órától vasárnap délutánig erős szélre, vegyes csapadékra, havazásra, a hegyekben hófúvásokra figyelmeztető sárga riasztás lesz érvényben az ország egész területén. Valamennyi régióban megerősödik a szél, 50-65, helyenként akár 70 km/órás széllökések várhatók.

Erdélyben, Máramarosban, Körösvidéken és Moldva északi részén szombat este és a vasárnapra virradó éjszaka vegyes csapadékra kell számítani. A hegyekben 70-80, a gerinceken 90-110 km/órás sebességgel fújhat a szél, havazás és hófúvások lesznek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!