Medvét észleltek a Havas Bucsin sípálya közelében, a csendőrök azonnal intézkedtek

2023. március 4. – 18:18

Másolás

Vágólapra másolva

Egy anyamedvére és bocsára lettek figyelmesek a csendőrök a Havas Bucsin sípálya közelében, akik rövid idő alatt orvosolták a helyzetet. A turistákat a katasztrófavédelmi felügyelőség a RO-ALERT rendszeren keresztül figyelmeztette a vadállatok jelenlétére.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Gheorghe Suciu az Agerpresnek elmondta, a medve az erdővel szegélyezett sípályán haladt át, amikor a helyszínen lévő csendőrök észrevették, és azonnal „eltávolították” az állatot. (Azaz elűzték.)

Hozzátette, hogy az anyamedve és a bocs átkelési útvonalán nem tartózkodtak síelők, emberek nem voltak veszélyben.

Ez volt az első eset idén, amikor a Hargita megyei csendőröknek el kellett távolítaniuk egy medvét az emberek környezetéből. Az év eleje óta többször jelentették már medvék jelenlétét lakott területek közelében, de amikor a helyszínre értek, a riasztott csendőrök az állatokat nem találták meg.

A csendőrség arra kéri a lakosságot, hogy ha medvét látnak, hívják a 112-es segélyhívó számot, ne próbáljanak beavatkozni, ne etessék és ne közelítsék meg a vadállatokat, hogy filmezzék vagy fényképezzék őket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!