Medvét észleltek a Havas Bucsin sípálya közelében, a csendőrök azonnal intézkedtek

2023. március 4. – 18:18

Másolás

Vágólapra másolva

Egy anyamedvére és bocsára lettek figyelmesek a csendőrök a Havas Bucsin sípálya közelében, akik rövid idő alatt orvosolták a helyzetet. A turistákat a katasztrófavédelmi felügyelőség a RO-ALERT rendszeren keresztül figyelmeztette a vadállatok jelenlétére.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Gheorghe Suciu az Agerpresnek elmondta, a medve az erdővel szegélyezett sípályán haladt át, amikor a helyszínen lévő csendőrök észrevették, és azonnal „eltávolították” az állatot. (Azaz elűzték.)

Hozzátette, hogy az anyamedve és a bocs átkelési útvonalán nem tartózkodtak síelők, emberek nem voltak veszélyben.

Ez volt az első eset idén, amikor a Hargita megyei csendőröknek el kellett távolítaniuk egy medvét az emberek környezetéből. Az év eleje óta többször jelentették már medvék jelenlétét lakott területek közelében, de amikor a helyszínre értek, a riasztott csendőrök az állatokat nem találták meg.

A csendőrség arra kéri a lakosságot, hogy ha medvét látnak, hívják a 112-es segélyhívó számot, ne próbáljanak beavatkozni, ne etessék és ne közelítsék meg a vadállatokat, hogy filmezzék vagy fényképezzék őket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!