A nemzetközi kupaküzdelmekből való kizárással fenyegette meg az UEFA a Kolozsvári CFR-t

2023. március 04. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenegy klubot, köztük a Kolozsvári CFR-t is megbüntette az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a pénzügyi szabályok megsértése miatt, írja az Agerpres.

Az UEFA péntek esti közleménye szerint a román bajnokot további öt klubbal együtt 2027-ig a nemzetközi kupaküzdelmekből is kizárhatják, mert nem fizették ki az adósságaikat. A Kolozsvári CFR-t 250 ezer euróra büntették emiatt.

Az UEFA szerint ezekben az esetekben a próbaidő egy-két év, és a kluboknak pénzügyi célokat kell teljesíteniük, hogy elkerüljék a kizárásukat a nemzetközi kupaküzdelmekből.

A Kolozsvári CFR péntek este közölte: számítottak a szankciókra, mert a klub nehéz anyagi helyzetben van, de talpra fognak állni.

Az UEFA-nak ez a döntése további motivációt jelen számunkra arra, hogy folytassuk a pénzügyi helyzetünk helyreállítására való törekvésünket

- fogalmaznak közleményükben. A klub arról biztosította a szurkolókat, hogy a körülményektől függetlenül nem fogják feladni a célkitűzéseiket, köztük az újabb bajnoki cím megszerzését.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!