Medve nyargalt az éjjel Nagyszeben utcáin, azóta is keresik

2023. február 14. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő éjjel egy fiatal medvét láttak futni Nagyszeben utcáin, a Broscărie nevű városrészen, írja az Europafm. Ketten is tárcsázták a 112-es sürgőségi számot, hogy jelentsék az esetet, ezt követően a hatóságok riasztást adtak ki a Ro-Alert rendszeren keresztül. Arra kérték a lakosságot, hogy legyenek óvatosak, és ha lehet, ne hagyják el a lakásaikat azon a környéken, ahol az állatot látták.

Egy sofőr fél tizenkettő körül el is hajtott mellette a Ștefan cel Mare úton, lefilmezte, és közzétette a felvételt a közösségi médiában. A csendőrség, a rendőrség és a helyi rendőrség az állat nyomába eredt, de mostanig nem sikerült kideríteni, merre járhat.

Nagyszebenben nem ez az első eset, hogy medve téved a városba. 2016-ban is történt hasonló, akkor a hatóságok rátaláltak, de mivel a kábító lövedékekkel nem sikerült eltalálniuk, kilőtték. Szintén egy bocsról volt szó, akárcsak most.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!