Medve nyargalt az éjjel Nagyszeben utcáin, azóta is keresik

2023. február 14. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő éjjel egy fiatal medvét láttak futni Nagyszeben utcáin, a Broscărie nevű városrészen, írja az Europafm. Ketten is tárcsázták a 112-es sürgőségi számot, hogy jelentsék az esetet, ezt követően a hatóságok riasztást adtak ki a Ro-Alert rendszeren keresztül. Arra kérték a lakosságot, hogy legyenek óvatosak, és ha lehet, ne hagyják el a lakásaikat azon a környéken, ahol az állatot látták.

Egy sofőr fél tizenkettő körül el is hajtott mellette a Ștefan cel Mare úton, lefilmezte, és közzétette a felvételt a közösségi médiában. A csendőrség, a rendőrség és a helyi rendőrség az állat nyomába eredt, de mostanig nem sikerült kideríteni, merre járhat.

Nagyszebenben nem ez az első eset, hogy medve téved a városba. 2016-ban is történt hasonló, akkor a hatóságok rátaláltak, de mivel a kábító lövedékekkel nem sikerült eltalálniuk, kilőtték. Szintén egy bocsról volt szó, akárcsak most.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!