Beszorult egy 11 éves srác a babahintába, és azt kérte a tűzoltóktól, úgy mentsék ki, hogy ne kacagják ki a többiek

2023. február 11. – 13:38

Beszorult egy 11 éves srác a babahintába, és azt kérte a tűzoltóktól, úgy mentsék ki, hogy ne kacagják ki a többiek
Forrás: Szatmár megyei tűzoltóság

Másolás

Vágólapra másolva

Különleges kéréssel fordult a hatóságokhoz egy 11 éves nagykárolyi fiú pénteken. Azt panaszolta, hogy a haverjaival hintázni akartak a kastélykert játszóterén, de neki csak a picike babahinta jutott. Valahogy beleszuszakolta magát, mert nem akart kimaradni, de kiszállni már nem tudott. Egy darabig próbálkozott, de végül feladta és tárcsázta a 112-őt. Mivel azt kérte, hogy úgy oldják meg a kiszabadítását, hogy a többiek ne lássák és ne kacagják ki, a tűzoltók egy plédet húztak ki takarásként. Majd pedig tettek egy kört a sráccal a kastélykert körül, mintha csak egy baráti kocsikázásra érkeztek volna. A tűzoltóknak annyira megtetszett az eset, hogy részletesen megosztották a beszélgetésüket:

– Azért vagyunk itt, hogy segítsünk, maradj nyugodt.

– De nem szeretném, ha mindenki látná! A többi gyerek ki fog nevetni…

– Értem. Akkor így fogjuk csinálni, hogy egy takarót tartunk eléd, és senki sem fogja észrevenni, hogy mit csinálunk. Utána eljössz velünk az autóhoz, és körbejárjuk a parkot. Semmit sem fognak gyanítani. Majd azt mondod nekik, hogy barátok vagyunk!

Miután kiszabadították a hintából, és meggyőződtek arról, hogy nem szorul orvosi segítségre, tényleg elvitték sétakocsikázni.

– Mi most elmegyünk, de kérlek, ezentúl légy óvatosabb!

– Köszönöm, úgy lesz, de kérhetek én is valamit? A következő bevetéseknél rám is számítsatok! Ha hívtok, ugyanolyan hamar jövök majd én is, és ugyanolyan gondosan vigyázok másokra, mint ahogyan ma ti vigyáztatok rám!

A tűzoltóság a közleményében hozzátette: „Természetesen a neve a mi titkunk marad! A Szatmár megyei tűzoltók mindig betartják ígéretüket! Gratulálunk, kissrác, a lélekjelenlétedhez és köszönjük a bizalmat!”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!