Vigyázat, medve! Elkerítették az abásfalvi „medvetámadás” helyszínét

2023. február 6. – 17:23

Másolás

Vágólapra másolva

Elkerítették a januári abásfalvi „medvetámadás” helyszínét, és figyelmeztető táblákat helyeztek el, hogy a lakosság elkerülje a környéket – tájékoztat a Nagyhomoródmenti Értesítő Facebook-oldal a település polgármesterét, Jakab Attilát idézve.

„Felhívom a lakosság figyelmét, hogy Abásfalva és Homoródkeményfalva között, a Cseresznyés dűlőben megbocsozott egy anyamedve” – állították polgármestert idézve. A tájékoztató szerint a helyet láthatósági szalaggal is kijelölték, és ugyanakkor arra is felhívják az emberek figyelmét, hogy a területre szigorúan tilos bemenni, mert „a bocsokat védő anyamedve kiszámíthatatlan”.

Abásfalva közelében január közepén sebesített meg egy 16 éves fiatalt a medve. Az esetről, illetve annak médiareprezentációjáról ebben a cikkükben foglalkoztunk részletesen. Akkor a Jakab Attila azt nyilatkozta a Transtelexnek, hogy „egyelőre nem látok okot arra, hogy megöljük az állatot, főleg, hogy egy bocsos anyamedvéről van szó”.

„Sem az állatot, sem az embert elítélni nem akarom, de azt egyelőre nem látom, hogy ez egy azonnal kilőni való medve lenne. Tapasztaltból mondom, ott nem szokott medvetámadás történni. A szóban forgó anyamedve sem állatra, sem emberre nem támadt eddig” – fejtette ki.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!