Az átlagostól hidegebb időt jósolnak, mínusz 20 fok is lehet

2023. február 3. – 09:47

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnaptól lehűl az idő, a hőmérsékleti értékek még az erre az időszakra jellemző átlagnál is alacsonyabbak lesznek. Csapadékot is jósolnak, az ország minden régiójában. Alina Serban, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa a Digi24-nek arról beszélt, hogy nappal is mínuszokra kell számítanunk a hétvégétől. Éjszaka pedig mínusz 20 fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet. Ráadásul az erős szél miatt még hidegebbnek érezzük majd az időjárást, írja a G4Media.


„Vasárnap sarkvidéki légtömeg érkezik fölénk, amely országszerte jelentősen lecsökkenti a hőmérsékletet. A csökkenés szombat estétől a Kárpátokon belüli területeken lesz érezhető, egyes helyeken a hőmérséklet mínusz 10 fok alá süllyedhet. Majd a sarkvidéki légtömeg minden régióban felerősödik, különösen az ország nyugati felén lesz fagyos az időjárás. Ez azt jelenti, hogy a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek mínusz 10 Celsius-fok körül, illetve mínusz 10 fok alatt lesznek.

Az Erdélyi-medence mélyebb részein mínusz 20 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Vasárnaptól szerdáig az ország nagy részén mínusz 8 és 0 fok között alakulnak a hőmérsékleti értékek” – mondta a meteorológus. Hozzátette: a mélyebben fekvő területeken hidegebb lesz, a 0 fok körüli hőmérsékletek az ország déli részén valószínűek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!