Összesároztak egy utcát a városban, felsikáltatták velük a rendőrök

2023. február 2. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

Alaposan összesározták egy jó nagy szakaszon az Úri (Roman Ciorogariu) utcát Nagyváradon egy építési vállalat munkásai. Csütörtökön reggel vették észre a helyi rendőrök, hogy a központi fekvésű telken folyó munkálatok közben a cég dolgozói az autóik kerekeire ragadt nedves földet elterítették az aszfalton.

Fotó: Nagyváradi helyi rendőrség
Fotó: Nagyváradi helyi rendőrség

A Ebihoreanul beszámolója szerint felszólították a vállalatot, hogy mossa fel az utcát, ráadásul a helyszínen maradtak, hogy lássák, rendesen felsikálják-e az utat. A helyi rendőrség vezetője, Samuel Milian szerint mindemellett meg is bírságolják az építtetőt, mivel nem tartotta be „a nehézfuvarozás szervezéséről szóló rendeletben előírt kötelezettségeket”, mely szerint a város utcáin közlekedő járműveiket, beleértve a ponyvát és a kerekeket is, kötelező megtisztítani, hogy elkerüljék a sár lerakódását az úttestre.

„Az előírások megszegése 1000 és 2500 lej közötti pénzbírsággal büntetendő, ha pedig 15 napon belül fizetnek, az összeg feleződik” – árulta el a portálnak Milian.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!