Letartóztattak Moszkvában egy amerikai nőt, mert egy borjút sétáltatott a Vörös téren

2023. február 2. – 08:40

Másolás

Vágólapra másolva

A bíróság előtt kell magyarázatot adnia viselkedésére egy amerikai nőnek, aki a moszkvai Vörös téren egy borjút sétáltatott. Helyi lapokra hivatkozva a Mediafax arról ír, hogy Alicia Dayt letartóztatták a szokatlan akció miatt.

A moszkvai Terskoy kerületi bíróság bírája szerint a nő az állatok jogaiért harcoló aktivista, aki a borjút „vizuális propagandaeszközként” vitte magával. Az egyébként vegetáriánus tiltakozó azt kiabálta, hogy „az állat nem ennivaló”.

Kedden vették őrizetbe, a hivatalos indoklás szerint azért, mert „nem engedélyezett tiltakozáson vett részt”. Ráadásul ellen is állt az őt letartóztatni akaró rendőröknek, ezért meg is büntették 20 ezer rubelre (261 euró).

Alicia Day a bíróságon azt mondta, a bocit, akit Doctor Cow-nak nevezett el, azért vásárolta meg, hogy mások ne egyék meg. És azért vitte magával, mert meg szerette volna neki mutatni a szép Vörös teret.

A New Yersey-ben született nő 2019-ben azzal került az újságok címlapjára, hogy londoni lakásában egy disznót tartott, akit azzal kényeztetett, hogy vendéglőbe vitte magával.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!