Szakadt ülepű nadrágokról posztolnak a rendőrök, panaszkodnak az új egyenruhákra

2023. január 30. – 14:24

Szakadt ülepű nadrágokról posztolnak a rendőrök, panaszkodnak az új egyenruhákra
A román rendőrség bemutatja az új egyenruháit, 2022. júliusában – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Panaszkodik az új egyenruhákra az Europol rendőri szakszervezet, hétfőn arról írtak a közösségi oldalukon, hogy alig egy hónapi használat után tönkremennek a drága pénzen beszerzett darabok. „A nadrágok elszakadnak, a kabátok kifeslenek az övre erősített eszközöktől, a Rendőrség felirat pedig leválik” – panaszolják.

„Egy éve már, hogy különböző formában jelezzük a román rendőrség által megvásárolni kívánt új egyenruhákkal kapcsolatos problémákat. A törölt licitektől kezdve a nem megfelelően kidolgozott tenderfüzeteken át félelmeink akkor váltak valóra, amikor a főiskoláink végzősei 2022-ben megkapták az új egyenruhát” – írták.

Azt állítják, hogy a gyártáshoz a felhasznált anyagok nem egyeznek meg azokkal, amiket korábban bemutattak nekik.

„A kollégák máris olyan esetetekről számolnak be, hogy egy hónappal a használatba vétel után a nadrágok elszakadtak, a kabátok kifeslettek az övcsatlakozókkal érintkezve, a Rendőrség felirat pedig lehámlott róluk” – fejtegették, és fotókat is megosztottak a tönkrement egyenruhákról.

Az Europol szakszervezet hozzátette: a román rendőrség még 20 év elteltével sem képes „egy kis erőfeszítést tenni azért, hogy az új egyenruhákra szánt több tízmillió lejes összeget törvényesen és hatékonyan költsék el”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!