Hatalmas a tömeg a szinajai sípályáknál, volt aki délig még egyszer sem tudott lesiklani

2023. január 23. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy néz ki, hogy egy kis túlzással, de egész Románia sízni szeretne. Vasárnap már megírtuk, hogy mekkora tömegek alakultak ki a működő sípályákon, de hétfőre még ezt is sikerült fokozni, enyhén szólva is hatalmas a tömeg a szinajai sífelvonóknál.

Ahogy a közösségi médiában terjedő egyik felvételen az érintettek fogalmaznak, „itt állunk reggel fél nyolc óta, már majdnem 12 óra, de még csak fel sem jutottunk a hegyre”. A felvételek szerint sokan dühösek, egyesek azt kiabálják: „tolvajok”. A torlódás oka leginkább az, hogy nem működnek megfelelően a felvonók.

„Ez egy vicc akármilyen szolgáltatótól. Meleg van, süt a nap, zéró szél, nem vagytok képesek bekapcsolni legalább az egyik új egységet, a gondolát vagy a székes felvonót” – írta az egyik felháborodott sízni vágyó turista a Facebookon a Gondola Sinaia oldalnak címezve a mondandóját.

A Gondola Sinaia egyébként folyamatosan frissülő posztban tájékoztat a helyzetről, legutóbb azt írták, hogy a felvonók egyszerűen túl vannak terhelve, és már nem árusítanak jegyeket. Reggel még azt írták, hogy a kábelekre lerakódott hó és jég akadályozza a megfelelő működésüket, ezért késik a beüzemelésük.

Egyébként magas a lavinaveszély Szinaján, a sípályákon kívüli területeken. A szinajai polgármesteri hivatal figyelmeztetése szerint az 1-től 5-ig terjedő skálán 4-es fokozatú a lavinaveszély az úgynevezett off-piste, azaz a kijelölt pályákon kívüli terepen. Szinaján a következő sípályák várják a téli sportok kedvelőit: Varianta, Valea Dorului 2, Floare de colţ, Panoramic, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1, Lăptici 2, Cocora, Călugărul 1 és Călugărul 2.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!