Hatalmas a tömeg a szinajai sípályáknál, volt aki délig még egyszer sem tudott lesiklani

2023. január 23. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy néz ki, hogy egy kis túlzással, de egész Románia sízni szeretne. Vasárnap már megírtuk, hogy mekkora tömegek alakultak ki a működő sípályákon, de hétfőre még ezt is sikerült fokozni, enyhén szólva is hatalmas a tömeg a szinajai sífelvonóknál.

Ahogy a közösségi médiában terjedő egyik felvételen az érintettek fogalmaznak, „itt állunk reggel fél nyolc óta, már majdnem 12 óra, de még csak fel sem jutottunk a hegyre”. A felvételek szerint sokan dühösek, egyesek azt kiabálják: „tolvajok”. A torlódás oka leginkább az, hogy nem működnek megfelelően a felvonók.

„Ez egy vicc akármilyen szolgáltatótól. Meleg van, süt a nap, zéró szél, nem vagytok képesek bekapcsolni legalább az egyik új egységet, a gondolát vagy a székes felvonót” – írta az egyik felháborodott sízni vágyó turista a Facebookon a Gondola Sinaia oldalnak címezve a mondandóját.

A Gondola Sinaia egyébként folyamatosan frissülő posztban tájékoztat a helyzetről, legutóbb azt írták, hogy a felvonók egyszerűen túl vannak terhelve, és már nem árusítanak jegyeket. Reggel még azt írták, hogy a kábelekre lerakódott hó és jég akadályozza a megfelelő működésüket, ezért késik a beüzemelésük.

Egyébként magas a lavinaveszély Szinaján, a sípályákon kívüli területeken. A szinajai polgármesteri hivatal figyelmeztetése szerint az 1-től 5-ig terjedő skálán 4-es fokozatú a lavinaveszély az úgynevezett off-piste, azaz a kijelölt pályákon kívüli terepen. Szinaján a következő sípályák várják a téli sportok kedvelőit: Varianta, Valea Dorului 2, Floare de colţ, Panoramic, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1, Lăptici 2, Cocora, Călugărul 1 és Călugărul 2.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!