Februárban jön a tél!

2023. január 20. – 10:59

Másolás

Vágólapra másolva

Az országos meteorológiai szolgálat szerint februárban már a megszokott téli időjárásra számíthatunk: hideg lesz és havazni fog. Január hátralevő részében viszont továbbra is meleg lesz és bőséges csapadékot jósolnak, írja a stirileprotv.ro.

Január utolsó hetében Erdélyben lehet a legnagyobb a hőmérsékletkülönbség az erre az időszakra jellemző átlaghoz képest. Várhatóan 3 Celsius-fokkal lesz melegebb a szokásosnál. A jövő héten az ország délnyugati részén lehet több csapadék, a többi régióban nem kell jelentős esőzésekre számítani.


Február első hetében az átlaghőmérséklet az erre az időszakra jellemző értékeket mutat majd, esetleg a Kárpátokon kívüli területeken lehet melegebb, a hegyekben viszont hidegebb lehet a megszokottnál. A csapadék mennyisége a hegyekben kissé meghaladhatja a normális értékeket, míg máshol a sokéves átlag szerint alakul majd.


Február második hetétől kezdve az átlaghőmérsékletek az ország egész területén a normális értékek közelében alakulnak. Az ország délnyugati felében kevesebb lesz a csapadék, máshol a normálishoz közeli értékeket jósolnak.

Február 14-20. között az átlaghőmérséklet a megszokott értékek körüli lesz egész Romániában. Ugyanez vonatkozik a csapadékra az ország minden régiójában.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!