Februárban jön a tél!

2023. január 20. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

Az országos meteorológiai szolgálat szerint februárban már a megszokott téli időjárásra számíthatunk: hideg lesz és havazni fog. Január hátralevő részében viszont továbbra is meleg lesz és bőséges csapadékot jósolnak, írja a stirileprotv.ro.

Január utolsó hetében Erdélyben lehet a legnagyobb a hőmérsékletkülönbség az erre az időszakra jellemző átlaghoz képest. Várhatóan 3 Celsius-fokkal lesz melegebb a szokásosnál. A jövő héten az ország délnyugati részén lehet több csapadék, a többi régióban nem kell jelentős esőzésekre számítani.


Február első hetében az átlaghőmérséklet az erre az időszakra jellemző értékeket mutat majd, esetleg a Kárpátokon kívüli területeken lehet melegebb, a hegyekben viszont hidegebb lehet a megszokottnál. A csapadék mennyisége a hegyekben kissé meghaladhatja a normális értékeket, míg máshol a sokéves átlag szerint alakul majd.


Február második hetétől kezdve az átlaghőmérsékletek az ország egész területén a normális értékek közelében alakulnak. Az ország délnyugati felében kevesebb lesz a csapadék, máshol a normálishoz közeli értékeket jósolnak.

Február 14-20. között az átlaghőmérséklet a megszokott értékek körüli lesz egész Romániában. Ugyanez vonatkozik a csapadékra az ország minden régiójában.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!