Lecserélheti börtönbeli szexpartnerét Európa egyik legkegyetlenebb bűnözője

2023. január 16. – 18:59

Másolás

Vágólapra másolva

Pert nyert a kegyetlenségéről híres bűnöző, Ion Clămparu a nagyenyedi börtönigazgatóság ellen, így lecserélheti a szexpartnerét. Arra panaszkodott a börtönbüntetések végrehajtását felügyelő bírónál, hogy 2019 óta megtagadják tőle a jogot, hogy az intim szobában együtt lehessen valakivel. A bíró pedig neki adott igazat. A börtönigazgatóság ugyan megtámadta a határozatot, a Nagyenyedi Bíróság viszont szintén az elítélt javára döntött, írja a fanatik.ro.

A problémák az együttlét körül onnan adódtak, hogy a három európai országban elítélt strici lecserélte a partnerét. 2015-től az a nő járt be hozzá, akit bebörtönzésekor az élettársának mondott, azonban szakítottak. 2020-ban pedig állítólag kibékült a korábbi élettársával, viszont a börtönigazgatóság a régi-új partnerrel nem engedte be az intim szobába, mivel úgy vélték: nem lehet az élettársa olyasvalaki, akivel nem élt együtt, hiszen börtönben volt. Az idevágó jogszabályt idézték, ami szerint „az intim látogatások engedélyezéséhez a partnereknek a börtönbe való felvételük előtt a házastársak között kialakult kapcsolathoz hasonló kapcsolatot kell fenntartaniuk”.

A Nagyenyedi Bíróság szerint nem a börtön vezetőségének a feladata eldönteni, hogy kik vannak élettársi viszonyban – ez esetben a nő közjegyző előtt írt nyilatkozatát tekintették perdöntőnek. A börtön vezetősége azzal is próbált érvelni, hogy a fogvatartott továbbra is fenntartja a kapcsolatot a legutolsó partnerével, akitől két kiskorú gyereke van, de a bíróságot ez sem győzte meg.

Clămparu a világ leghírhedtebb emberkereskedője


Ion Clămparut, becenevén Disznófejűt 25 év börtönbüntetésre ítélték szervezett bűnözői csoport létrehozása, emberkereskedelem, kiskorúakkal való kereskedelem és terhességmegszakítás miatt. Európa egyik legnagyobb stricihálózatát működtette, és leginkább az áldozataival szembeni kegyetlenségéről volt híres.

2008-ban egy milánói bíróság 18 év börtönbüntetésre ítélte. Egy madridi bíróság később 30 évre küldte volna rács mögé, Romániában pedig további 13 évet kapott. Clămparu 2015-ben került vissza Romániába, hogy itt töltse a büntetését, két évvel később pedig kérte a büntetései összevonását. Végül a Gyulafehérvári Ítélőtábla úgy döntött, hogy 25 évig kell börtönben maradnia.

A világ legnagyobb embercsempészének tartott gengszter dollármilliókat keresett, és szerepelt az Interpol 26 legkeresettebb bűnözőjének listáján. Csak Spanyolországban több mint 100 nőt kényszerített prostitúcióra, hálózata kapcsolatban állt az Egyesült Királyságban működő szállodákkal, klubokkal is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!