City break célpontként ajánlja idénre Temesvárt a The Independent

2023. január 15. – 10:57

City break célpontként ajánlja idénre Temesvárt a The Independent
Fotó: Stefan Cristian Cioata / GettyImages

Másolás

Vágólapra másolva

Temesvár is felkerült arra a listára, amelyet a brit The Independent szerkesztői állítottak össze azokról a városokról, amelyek jó célpontok lennének idén egy city breakre.

„Minden esély megvan rá, hogy még nem hallott Temesvárról, Románia harmadik történelmi városáról az ország nyugati részében. Ez azonban 2023-ban meg fog változni, hiszen Európa három kulturális fővárosának az egyike. Ez azt jelenti, hogy a város kulturális rendezvények, művészeti kiállítások, könyvvásárok, komolyzenei koncertek helyszíne lesz – további információkért nézze meg a timisoara2023.eu oldalt. Temesvár ugyanakkor a művészeti programokon túl más felfedezni valókat is kínál: barokk épületek sokaságát és gyönyörű szecessziós építészetet, amelyek történelmi tereket vesznek körül” – írja ajánlójában a bánsági városról a The Independent. Emellett pedig a tavaszi zenei fesztiválokat is megemlítik, mint a komolyzenei Temesvár Zenei Fesztivált, a JazzTM jazz- és Plai világzenei fesztivált.

A brit lap összesen kilenc desztinációt tartalmazó listájára Temesváron kívül Valencia, Helsinki, Baku, Liverpool, Isztambul, Valletta, Miami és Cadiz kerül fel. Korábban egy másik erdélyi város, Brassó is bekerült a tíz legjobb, olcsó európai várost tartalmazó toplistára, amelyet egy hétvégi kiruccanásra, városnézésre ajánlott a neves utazási szaklap, a Condé Nest Traveler.