Juhnyáj akadályozta a forgalmat a zsúfolt Bukarest-Konstanca autópályán

2023. január 14. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlan bevetésen vettek részt pénteken a Konstanca megyei rendőrök: a Cernavoda-i Duna-hídon kellett úgy irányítaniuk a forgalmat, hogy egy juhnyájat kerülgetve se duguljon be teljesen a forgalom a zsúfolt Bukarest-Konstanca autópályán. Három pásztor ugyanis úgy döntött, hogy a több mint másfél kilométeres hídon áthajtják a rájuk bízott állatokat.

A rendőrök hosszasan terelgették a nyájat, igyekezve úgy megoldani a helyzetet, hogy legalább egy sávon tudjon haladni az autós forgalom. A juhászok akcióját pedig – amint az Antena3 híréből kiderül – összesen 10 ezer lejes (több mint kétezer eurós) bírsággal „jutalmazták”, tehát fejenként közel 700 eurót kell kipengetniük a pásztoroknak az illegális átkelés fejében.

A rendőrség az esetről szóló közleményében kiemelte, hogy sikerült úgy menedzselniük a helyzetet, hogy közben egyetlen reklamáció sem futott be a 122-es sürgősségi hívószámra. A juhok vonulását egy sofőr rögzítette, a felvételt pedig posztolta a közösségi oldalán.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!