Hétfőn nyithat újra a marosvásárhelyi olimpiai uszoda

2023. január 11. – 17:18

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn nyitják meg újra a marosvásárhelyi olimpiai uszodát – írja a Marosvásárhelyi Rádió.

A tavaly augusztusban nyílt sportlétesítmény a karácsonyi ünnepek óta tart zárva. Akkor az uszodát használó sportolók úgy tudták, hogy az edzéseket már az év első munkanapján elkezdhetik, csakhogy a vezetőség nem szerezte be a működéshez szükséges tűzvédelmi engedélyt, ezért kellett a nyitást halasztani.

A rádió úgy értesült, hogy a sportklubokat kedden szűkszavú körlevélben tájékoztatták a további halasztásról, ugyanitt pedig javasolták, hogy a kedd és péntek között nyitva tartó Mircea Birau városi uszodát használják, azonban annak a 25 méteres medencéje nem felel meg sem a vízilabda, sem a szinkronúszás edzéseknek.

A 2021-ben befejezett és ünnepélyes keretek között átadott olimpiai uszoda működtetésével kapcsolatban sok jogi és bürokratikus probléma felmerült, ezért kellett egy évet várni arra, hogy üzemképes legyen.

A korszerű, olimpiai követelményeknek megfelelő uszodát sportolók és kikapcsolódni vágyók is használhatják. A létesítmény edző- és versenymedencéből áll, utóbbi a legszélesebb medence az országban, és a legújabb technológiával épült. Az otopeni-i uszoda után ez az ország második legnagyobb és legkorszerűbb ilyen jellegű létesítménye.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!