Hétfőn nyithat újra a marosvásárhelyi olimpiai uszoda

2023. január 11. – 17:18

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn nyitják meg újra a marosvásárhelyi olimpiai uszodát – írja a Marosvásárhelyi Rádió.

A tavaly augusztusban nyílt sportlétesítmény a karácsonyi ünnepek óta tart zárva. Akkor az uszodát használó sportolók úgy tudták, hogy az edzéseket már az év első munkanapján elkezdhetik, csakhogy a vezetőség nem szerezte be a működéshez szükséges tűzvédelmi engedélyt, ezért kellett a nyitást halasztani.

A rádió úgy értesült, hogy a sportklubokat kedden szűkszavú körlevélben tájékoztatták a további halasztásról, ugyanitt pedig javasolták, hogy a kedd és péntek között nyitva tartó Mircea Birau városi uszodát használják, azonban annak a 25 méteres medencéje nem felel meg sem a vízilabda, sem a szinkronúszás edzéseknek.

A 2021-ben befejezett és ünnepélyes keretek között átadott olimpiai uszoda működtetésével kapcsolatban sok jogi és bürokratikus probléma felmerült, ezért kellett egy évet várni arra, hogy üzemképes legyen.

A korszerű, olimpiai követelményeknek megfelelő uszodát sportolók és kikapcsolódni vágyók is használhatják. A létesítmény edző- és versenymedencéből áll, utóbbi a legszélesebb medence az országban, és a legújabb technológiával épült. Az otopeni-i uszoda után ez az ország második legnagyobb és legkorszerűbb ilyen jellegű létesítménye.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!