Egy évvel az ünnepélyes avató után átadták a marosvásárhelyi olimpiai uszodát

2022. augusztus 1. – 16:41

Másolás

Vágólapra másolva

Úszóversennyel, szinkronúszással és vízilabda mérkőzéssel nyitották meg – egy évvel az avatás után – a marosvásárhelyi olimpiai úszómedencét a nagyközönség előtt. Az augusztus elsején megtartott rendezvényen Novák Eduárd sportminiszter mellett néhány helyi politikus is részt vett.

A korszerű, olimpiai követelményeknek megfelelő uszodát augusztus 2-tól most már a sportolni és kikapcsolódni vágyó közösség is használatba veheti, a kétórás belépő 25 lejbe kerül majd. A létesítmény edző- és versenymedencéből áll, utóbbi a legszélesebb medence az országban, és a legújabb technológiával épült. Az otopeni-i uszoda után ez az ország második legnagyobb és legkorszerűbb ilyen jellegű létesítménye.

Bár az uszodát nagy számú politikus jelenlétében éppen egy évvel korábban ünnepélyesen felavatták, de különböző jogi és bürokratikus problémák miatt mindeddig zárva állt. Az átadás kapcsán ugyanakkor a helyi Népújság napilap azt írja, hogy ezzel a problémák még korántsem szűntek meg.

„De senki se gondolja, hogy ezzel vége a marosvásárhelyi olimpiai uszoda odüsszeájának. A városnak való átadás ugyanis ebben az elvesztegetett esztendőben sem történt meg, noha ehhez nem lett volna szükség arra, hogy közben működjön is az uszoda. A kapunyitás azok után vált lehetségessé, hogy a sportminisztérium állásokat hagyott jóvá az alárendeltségében működő Mureşul sportklub számára, költségvetést a működtetésre. Ismerve azonban a tárca anyagi lehetőségeit, sok jóra nem számíthatunk. És noha Soós Zoltán polgármester már egy éve arról beszélt, hogy őszre (mármint tavaly őszre) átveszik a létesítményt, ez azóta sem történt meg, mert vagy az önkormányzat által elfogadott határozatok nem voltak jogilag kielégítőek, vagy a minisztérium fiókjaiban akadt el a vonatkozó kormányhatározat tervezete” – jegyzik meg a tudósításukban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!