Túl ügyesen csaltak a diákok, ezért az ausztrál egyetemeken ismét papírra írva kell vizsgázni

2023. január 11. – 09:17

Másolás

Vágólapra másolva

Az ausztrál egyetemek visszatérnek a papíralapú vizsgáztatáshoz, írja a The Guardian nyomán az Europafm. A tanárok indítványozták a változtatást, mivel szerintük a diákok túl sokat csalnak egy speciális szoftver segítségével – lényegében mesterséges intelligenciát használva az esszéíráshoz.

Az egyik leginkább elterjedt szoftver a ChatGPT, amely bármilyen témában képes szövegeket generálni. A New York-i állami iskolákban ezt egyébként már betiltották, mivel a tanárok aggódtak a tanulásra gyakorolt negatív hatásai, illetve a plágium lehetősége miatt.

A mesterséges intelligencia szakértői szerint ugyanakkor az ilyen szoftverek betiltása nem megoldás, inkább segíteni kellene a diákokat abban, hogyan a tanulás során kihasználják a mesterséges intelligencia által kínált lehetőségeket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!