Popovici szeretné, ha legalább egyszer pódiumra állhatna a párizsi olimpián

2023. január 10. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább egy érem megszerzésére számít a 2024-es párizsi olimpiai játékokon David Popovici kétszeres Európa- és világbajnok úszó – írja az Agerpres.

Hétfői bukaresti sajtótájékoztatóján a sportoló elmondta, gyermekkori álma teljesült azzal, hogy 16 évesen kijutott a 2020-es tokiói olimpiára. Hozzátette: a Japánban szerzett tapasztalataira alapozva azt szeretné, hogy legalább egyszer a pódiumra állhasson majd a francia fővárosban.

Beszámolója szerint Popovici jelenleg a júliusi úszó világbajnokságra készül, ahol a célkitűzése egy újabb világbajnoki cím megszerzése lesz. A felkészülés részeként hamarosan Tenerifén vesz részt egy háromhetes edzőtáborban, akárcsak tavaly.

„Ez a felkészülés legnehezebb időszaka, mert ez a leghosszabb és a legunalmasabb. De már volt részem ebben, és újra végig fogom csinálni. Ez a versenysporthoz tartozik, magam vállaltam, tudom, mit jelent. Ez egy jótékony unalomérzet. (...) Minden sportoló tudja, hogy az ismétlés a tudás anyja” – jelentette ki.

Elmondta azt is, hogy a felkészüléssel párhuzamosan folytatja az iskolai tanulmányait is. Idén érettségi előtt áll, ezért magánórákra is jár, és igyekszik minél többet tanulni. Kérdésre válaszolva elmondta, a románon kívül történelemből fog érettségizni, a választott tantárgyról nem döntött, és azt sem tudja még, hogy melyik egyetemre felvételizne sikeres érettségi esetén.

A párizsi olimpiáról azt már tudni lehet, hogy a nyitóünnepségen a legdrágább jegy akár 25 ezer euróba is kerülhet, és a sportolók a Szajnán utaznak végig a megnyitó részeként.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!