Popovici szeretné, ha legalább egyszer pódiumra állhatna a párizsi olimpián

2023. január 10. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább egy érem megszerzésére számít a 2024-es párizsi olimpiai játékokon David Popovici kétszeres Európa- és világbajnok úszó – írja az Agerpres.

Hétfői bukaresti sajtótájékoztatóján a sportoló elmondta, gyermekkori álma teljesült azzal, hogy 16 évesen kijutott a 2020-es tokiói olimpiára. Hozzátette: a Japánban szerzett tapasztalataira alapozva azt szeretné, hogy legalább egyszer a pódiumra állhasson majd a francia fővárosban.

Beszámolója szerint Popovici jelenleg a júliusi úszó világbajnokságra készül, ahol a célkitűzése egy újabb világbajnoki cím megszerzése lesz. A felkészülés részeként hamarosan Tenerifén vesz részt egy háromhetes edzőtáborban, akárcsak tavaly.

„Ez a felkészülés legnehezebb időszaka, mert ez a leghosszabb és a legunalmasabb. De már volt részem ebben, és újra végig fogom csinálni. Ez a versenysporthoz tartozik, magam vállaltam, tudom, mit jelent. Ez egy jótékony unalomérzet. (...) Minden sportoló tudja, hogy az ismétlés a tudás anyja” – jelentette ki.

Elmondta azt is, hogy a felkészüléssel párhuzamosan folytatja az iskolai tanulmányait is. Idén érettségi előtt áll, ezért magánórákra is jár, és igyekszik minél többet tanulni. Kérdésre válaszolva elmondta, a románon kívül történelemből fog érettségizni, a választott tantárgyról nem döntött, és azt sem tudja még, hogy melyik egyetemre felvételizne sikeres érettségi esetén.

A párizsi olimpiáról azt már tudni lehet, hogy a nyitóünnepségen a legdrágább jegy akár 25 ezer euróba is kerülhet, és a sportolók a Szajnán utaznak végig a megnyitó részeként.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!