A Szajnán rendeznék a párizsi olimpia megnyitó ünnepségét

2023. január 7. – 18:23

Másolás

Vágólapra másolva

Akár 25 ezer euróba is kerület a 2024-es párizsi nyári olimpia nyitóünnepségére szóló legdrágább jegy – írja a Telex, amely az insidethegames.biz portál tudósítására hivatkozva arról számol be, hogy a legmagasabb árú, úgynevezett prémium belépőt vásárlók a Szajnán, egy tengerjáró hajóról követhetik nyomon a július 26-i ceremóniát.

A párizsi olimpia megnyitóünnepségét bemutató illusztráció – Fotó: Florian Hulleu / AFP
A párizsi olimpia megnyitóünnepségét bemutató illusztráció – Fotó: Florian Hulleu / AFP

A párizsi olimpia szervezői – élükön a szervezőbizottságot vezető, háromszoros olimpiai bajnok szlalom-kenus Tony Estanguet-vel – olyan koncepciót dolgoztak ki, amely szerint a megnyitóünnepség a Stade de France-on, a Párizs északi részén fekvő központi stadionon kívülre kerülne, és a sportolók a Szajnán utaznának végig a megnyitó részeként.

A francia szervezők a folyón felállítandó ideiglenes nézőterekre 90 és 2700 euró közötti áron kínálnak jegyeket, a VIP-standra pedig 5500 euróért lehet majd a legolcsóbban feljutni.

Az olimpia lebonyolításáért felelős Paris 2024 szerint a jegyárakat „potenciális vásárlók körében folytatott kiterjedt piackutatás után” határozták meg.

A szervezők egyébként hatszázezer embert várnak a Szajna partjára a megnyitó idején, ugyanakkor többségük ingyen tekintheti meg az ünnepi rendezvényt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!