A Szajnán rendeznék a párizsi olimpia megnyitó ünnepségét

2023. január 7. – 18:23

Másolás

Vágólapra másolva

Akár 25 ezer euróba is kerület a 2024-es párizsi nyári olimpia nyitóünnepségére szóló legdrágább jegy – írja a Telex, amely az insidethegames.biz portál tudósítására hivatkozva arról számol be, hogy a legmagasabb árú, úgynevezett prémium belépőt vásárlók a Szajnán, egy tengerjáró hajóról követhetik nyomon a július 26-i ceremóniát.

A párizsi olimpia megnyitóünnepségét bemutató illusztráció – Fotó: Florian Hulleu / AFP
A párizsi olimpia megnyitóünnepségét bemutató illusztráció – Fotó: Florian Hulleu / AFP

A párizsi olimpia szervezői – élükön a szervezőbizottságot vezető, háromszoros olimpiai bajnok szlalom-kenus Tony Estanguet-vel – olyan koncepciót dolgoztak ki, amely szerint a megnyitóünnepség a Stade de France-on, a Párizs északi részén fekvő központi stadionon kívülre kerülne, és a sportolók a Szajnán utaznának végig a megnyitó részeként.

A francia szervezők a folyón felállítandó ideiglenes nézőterekre 90 és 2700 euró közötti áron kínálnak jegyeket, a VIP-standra pedig 5500 euróért lehet majd a legolcsóbban feljutni.

Az olimpia lebonyolításáért felelős Paris 2024 szerint a jegyárakat „potenciális vásárlók körében folytatott kiterjedt piackutatás után” határozták meg.

A szervezők egyébként hatszázezer embert várnak a Szajna partjára a megnyitó idején, ugyanakkor többségük ingyen tekintheti meg az ünnepi rendezvényt.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!