A magyar kormány támogatásával épült sportközpontot avattak pénteken Csíkszeredában

2023. január 06. – 19:14

A magyar kormány támogatásával épült sportközpontot avattak pénteken Csíkszeredában
Fotó: Csíkszereda Városháza Facebook oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Új sportközpont nyílt pénteken Csíkszeredában, a több mint egymillió eurós beruházás a Magyar Turisztikai Ügynökségnél nyert pályázat révén valósult meg, a 700 ezer eurós pályázati pénzt pedig önrésszel egészítette ki a Ride More Egyesület.

A sportközpont öt olimpiai sportág sportolói számára biztosít felkészülési lehetőséget, de a nagyközönség előtt is nyitva áll, elsősorban mozgáskoordinációs gyakorlatokat lehet itt végezni. Egyedülálló egész Székelyföldön, de Romániában sincs hasonló komplexitású sportlétesítmény – írja róla az MTI.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is részt vett az Ride More Activity Center avatóünnepségén, ahol elmondta, hogy a magyar kormány megpróbál minden segítséget megadni ahhoz, hogy a székelyföldi sportolók kiváló eredményeket érjenek el, öregbítsék Csíkszereda, a Székelyföld hírnevét.

Korodi Attila, a város RMDSZ-es polgármestere beszédében úgy fogalmazott, a város „legizgalmasabb vonzásközpontját” avatják fel, és támogatásáról biztosította a sportközpont működtetőit. Emlékeztetett: az elmúlt két évben számos turisztikai beruházás indult Csíkszeredában és a mostani is szerves része „a székelyföldi fejlesztési koncepciónak”. Ezek célja, hogy a szülőföldjükön élő magyaroknak sokkal mozgalmasabb, vonzóbb és élhetőbb Székelyföldje legyen – tette hozzá.

Kinda Géza, a Csíkszeredai Ride More Sportklub elnöke, a sportközpont társtulajdonosa elmondta az MTI-nek, hogy nagy az érdeklődés a központ iránt, több sportszervezet is jelezte, hogy ott szeretne edzéseket tartani, és a lakosság is nagyon várta a nyitást. A sportközpont az utánpótlásnak, de a turizmusnak is hasznos, új kikapcsolódási lehetőség a városban – tette hozzá. Bérlettel, napijeggyel és óradíjjal is látogatható, a későbbiekben edzéseket is biztosítanak a különböző sportágakban.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!