A magyar kormány támogatásával épült sportközpontot avattak pénteken Csíkszeredában

2023. január 6. – 20:14

A magyar kormány támogatásával épült sportközpontot avattak pénteken Csíkszeredában
Fotó: Csíkszereda Városháza Facebook oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Új sportközpont nyílt pénteken Csíkszeredában, a több mint egymillió eurós beruházás a Magyar Turisztikai Ügynökségnél nyert pályázat révén valósult meg, a 700 ezer eurós pályázati pénzt pedig önrésszel egészítette ki a Ride More Egyesület.

A sportközpont öt olimpiai sportág sportolói számára biztosít felkészülési lehetőséget, de a nagyközönség előtt is nyitva áll, elsősorban mozgáskoordinációs gyakorlatokat lehet itt végezni. Egyedülálló egész Székelyföldön, de Romániában sincs hasonló komplexitású sportlétesítmény – írja róla az MTI.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is részt vett az Ride More Activity Center avatóünnepségén, ahol elmondta, hogy a magyar kormány megpróbál minden segítséget megadni ahhoz, hogy a székelyföldi sportolók kiváló eredményeket érjenek el, öregbítsék Csíkszereda, a Székelyföld hírnevét.

Korodi Attila, a város RMDSZ-es polgármestere beszédében úgy fogalmazott, a város „legizgalmasabb vonzásközpontját” avatják fel, és támogatásáról biztosította a sportközpont működtetőit. Emlékeztetett: az elmúlt két évben számos turisztikai beruházás indult Csíkszeredában és a mostani is szerves része „a székelyföldi fejlesztési koncepciónak”. Ezek célja, hogy a szülőföldjükön élő magyaroknak sokkal mozgalmasabb, vonzóbb és élhetőbb Székelyföldje legyen – tette hozzá.

Kinda Géza, a Csíkszeredai Ride More Sportklub elnöke, a sportközpont társtulajdonosa elmondta az MTI-nek, hogy nagy az érdeklődés a központ iránt, több sportszervezet is jelezte, hogy ott szeretne edzéseket tartani, és a lakosság is nagyon várta a nyitást. A sportközpont az utánpótlásnak, de a turizmusnak is hasznos, új kikapcsolódási lehetőség a városban – tette hozzá. Bérlettel, napijeggyel és óradíjjal is látogatható, a későbbiekben edzéseket is biztosítanak a különböző sportágakban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!