Magyar állami támogatással nyílik akciósport-központ Csíkszeredában

2022. december 15. – 16:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az ország legkomplexebb akciósport-központja nyílik meg Csíkszeredában, a tervek szerint karácsony és szilveszter között. A beruházás nagy részét a Magyar Turisztikai Ügynökségnél elnyert pályázatból finanszírozta a Ride More Egyesület.

A központ beltéri felülete 1600 négyzetméter, parkolóval együtt pedig 5000 négyzetméter. A befektetés értéke mintegy egymillió euró, amiből 700 ezer eurót a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázati támogatása fedez, a többi pedig az egyesület önrésze, írja a Rador hírügynökség alapján a G4media.

Gyerekek és felnőttek is sportolhatnak itt, lehetőség lesz biztonságos körülmények között elmélyülni olyan olimpiai sportágakban, mint a hódeszka, a freestyle sí, a falmászás, a gördeszkázás és a BMX. A különböző trükkök gyakorlásához szivacsos gödröket alakítottak ki, slackline, trambulin, mászófal, jóga- és CrossFit-terem is várja a mozogni vágyókat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!