Hagi Pelé haláláról: „Egyedülálló volt, és az is marad”

2022. december 30. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

„Szomorú nap ez a labdarúgás történetében” – írta csütörtök este a legendás Pelé haláláról a Konstancai Farul Facebook-oldalán Gheorghe Hagi.

A román válogatott egykori csapatkapitányának bejegyzésében úgy fogalmazott: példaképének tekintette a 82 éves korábban elhunyt brazil sportolót abban, ahogyan játszott, szerette és tisztelte a futballt. „Egyedülálló volt, és az is marad. Részvétem a családnak” – írta Hagi.

Az Agerpres beszámolója szerint a Konstancai Farul edzője a saját Facebook-oldalán is reagált Pelé halálának hírére. „Újabb tragikus hír két évvel Maradona távozása után. Gondolatban együtt vagyok Pelé családjával, a hozzá közel állókkal és az összes futballszerető emberrel, aki most siratják. Egy zseni hagyott ma itt minket” – olvasható a bejegyzésében.


Kely Nascimento csütörtökön Instagram-oldalán rövid bejegyzésben közölte, hogy édesapja – az évek óta különböző betegségekkel küzdő Edson Arantes do Nascimento – elhunyt. „Végtelenül szeretünk, nyugodj békében!” – írta.

Pelé a Santosban mutatkozott be a felnőtteknél, majd vált világklasszis játékossá, a csapatot közel húsz évig, 1956 és 1974 között erősítette. Pályafutását a New York Cosmosban zárta le, amelyben 1975 és 1977 között három idényben is szerepelt. Klubjaival szerzett trófeái mellett legnagyobb sikereit a válogatottal érte el, amellyel 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett. Ez rajta kívül más labdarúgónak még nem sikerült. Azt, hogy Messi, Ronaldo, Mbappé és a sportvilág más fontos szereplői hogyan reagáltak Pelé halálhírére, itt foglaltuk össze.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!