Hagi Pelé haláláról: „Egyedülálló volt, és az is marad”

2022. december 30. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

„Szomorú nap ez a labdarúgás történetében” – írta csütörtök este a legendás Pelé haláláról a Konstancai Farul Facebook-oldalán Gheorghe Hagi.

A román válogatott egykori csapatkapitányának bejegyzésében úgy fogalmazott: példaképének tekintette a 82 éves korábban elhunyt brazil sportolót abban, ahogyan játszott, szerette és tisztelte a futballt. „Egyedülálló volt, és az is marad. Részvétem a családnak” – írta Hagi.

Az Agerpres beszámolója szerint a Konstancai Farul edzője a saját Facebook-oldalán is reagált Pelé halálának hírére. „Újabb tragikus hír két évvel Maradona távozása után. Gondolatban együtt vagyok Pelé családjával, a hozzá közel állókkal és az összes futballszerető emberrel, aki most siratják. Egy zseni hagyott ma itt minket” – olvasható a bejegyzésében.


Kely Nascimento csütörtökön Instagram-oldalán rövid bejegyzésben közölte, hogy édesapja – az évek óta különböző betegségekkel küzdő Edson Arantes do Nascimento – elhunyt. „Végtelenül szeretünk, nyugodj békében!” – írta.

Pelé a Santosban mutatkozott be a felnőtteknél, majd vált világklasszis játékossá, a csapatot közel húsz évig, 1956 és 1974 között erősítette. Pályafutását a New York Cosmosban zárta le, amelyben 1975 és 1977 között három idényben is szerepelt. Klubjaival szerzett trófeái mellett legnagyobb sikereit a válogatottal érte el, amellyel 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett. Ez rajta kívül más labdarúgónak még nem sikerült. Azt, hogy Messi, Ronaldo, Mbappé és a sportvilág más fontos szereplői hogyan reagáltak Pelé halálhírére, itt foglaltuk össze.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!