Gyenes Emánuel szatmárnémeti motoros a Dakar-rali nagykövete is lesz

2022. december 29. – 13:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az év utolsó napján startoló 45-ik Dakar-ralinak nem csak a versenyzője, hanem a nagykövete is lesz Gyenes Emánuel – írja az Agerpres.

A szatmárnémeti motoros szponzorának csütörtöki közleménye szerint a sportoló a legnehezebbnek számító, szervizcsapat nélküli Original by Motul kategória újoncainak egyik mentoraként vesz részt a Szaud-Arábiában tartott megmérettetésen.

„Az Original By Motul kategória nagyköveteként lehetőséget kapok arra, hogy a 12 Dakar-rali során szerzett tapasztalataim alapján segítsek a kezdőknek. Erre főként a december 31-i startot megelőző napokon és a pihenőnapomon lesz alkalmam” – idézte a közlemény Gyenest.

A december 31-én megtartott 11 kilométeres prológ után egy 603 kilométeres hurok szakasszal kezdődik január elsején a 2023-as Dakar-rali. Január 9-én Rijádban lesz a pihenőnap. Január 12-13. között lesz a maratoni szakasz az Üres Negyedben. Január 15-én Dammamban ünnepelhetnek a célba érők. A szelektív szakaszok hossza több mint 400 kilométerrel több, mint 2022-ben. A szatmárnémeti motoros célja a legjobb 30 közé kerülni.

„Tavaly számos technikai probléma miatt rengeteg időt veszítettem, így a 2023-as kiadás előkészületei elég korán elkezdődtek. A motoromat rendkívül alaposan felkészítettül a versenyre, új vázzal rendelkezik. A rali negyedik szaúd-arábiai kiadás hosszabb lesz, több versenynappal, és nagyon jól kell adagolni az energiát, mert 15 versenynap lesz. Az első szakasz veszélyesebb lesz, mert sok a szikla, sok lesz a por, és ez lehetetlenné teszi az előzést. Előny, hogy a maratoni szakaszt, amelyen nem férünk hozzá a gumikhoz és a pótalkatrészekhez, az Üres Negyedben tartjuk, mert a homokban kisebb az esélye annak, hogy a motor eltörik” – nyilatkozta Gyenes Emánuel.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!