Gyenes Emánuel szatmárnémeti motoros a Dakar-rali nagykövete is lesz

2022. december 29. – 14:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az év utolsó napján startoló 45-ik Dakar-ralinak nem csak a versenyzője, hanem a nagykövete is lesz Gyenes Emánuel – írja az Agerpres.

A szatmárnémeti motoros szponzorának csütörtöki közleménye szerint a sportoló a legnehezebbnek számító, szervizcsapat nélküli Original by Motul kategória újoncainak egyik mentoraként vesz részt a Szaud-Arábiában tartott megmérettetésen.

„Az Original By Motul kategória nagyköveteként lehetőséget kapok arra, hogy a 12 Dakar-rali során szerzett tapasztalataim alapján segítsek a kezdőknek. Erre főként a december 31-i startot megelőző napokon és a pihenőnapomon lesz alkalmam” – idézte a közlemény Gyenest.

A december 31-én megtartott 11 kilométeres prológ után egy 603 kilométeres hurok szakasszal kezdődik január elsején a 2023-as Dakar-rali. Január 9-én Rijádban lesz a pihenőnap. Január 12-13. között lesz a maratoni szakasz az Üres Negyedben. Január 15-én Dammamban ünnepelhetnek a célba érők. A szelektív szakaszok hossza több mint 400 kilométerrel több, mint 2022-ben. A szatmárnémeti motoros célja a legjobb 30 közé kerülni.

„Tavaly számos technikai probléma miatt rengeteg időt veszítettem, így a 2023-as kiadás előkészületei elég korán elkezdődtek. A motoromat rendkívül alaposan felkészítettül a versenyre, új vázzal rendelkezik. A rali negyedik szaúd-arábiai kiadás hosszabb lesz, több versenynappal, és nagyon jól kell adagolni az energiát, mert 15 versenynap lesz. Az első szakasz veszélyesebb lesz, mert sok a szikla, sok lesz a por, és ez lehetetlenné teszi az előzést. Előny, hogy a maratoni szakaszt, amelyen nem férünk hozzá a gumikhoz és a pótalkatrészekhez, az Üres Negyedben tartjuk, mert a homokban kisebb az esélye annak, hogy a motor eltörik” – nyilatkozta Gyenes Emánuel.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!