Teodosie érsek: Nem kell félnünk a bankkártyák használatától, nem lakik bennük a Sátán

2022. december 25. – 10:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy plébániai beszélgetésen egy hívő arról kérdezte Teodosie konstancai érseket, illetve kollégáját, Tănăsescu papot, hogy mit gondolnak a bankkártyás fizetésről. Mint elmondta: eddig papír ételutalványokat kapott a munkahelyén, legutóbb viszont már bankkártyára utalták az összeget. Viszont nem szívesen használná, mert attól tart, hogy benne lakhat a Gonosz, írja a spynews.ro.

Romániában eléggé elterjedt az a hiedelem, miszerint a bankkártyák tulajdonképpen a Sátán eszközei, ezért idegenkednek a használatuktól. Különféle, a Gonosznak tulajdonított jeleket vélnek ezeken felfedezni, a gyanújukat pedig az is erősíti, hogy a kártya román nyelvű elnevezése (card), visszafelé olvasva ördögöt (drac) jelent. Félelmeiket egyébként a Jelenések könyvével igazolják, ahol egy fenevadról ír János apostol, mely: „Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma”.

Tănăsescu pap azt válaszolta, hogy ezek a számok nem fontosak. „A Szentírásban, mint már annyiszor elmondtam, a Jelenések könyvében kifejezetten le van írva a 666-os szám” – hangsúlyozta.

Teodosie érsek megerősítette, amint mondott: „A számokban alapvetően nincs benne a Gonosz, az a szimbólumban van. Ez nem egy ránk nyomott pecsét, nem ültetnek belénk csipet, hogy csak ezzel engedjenek be bárhová. A számok, a vonalkódok vagy egyéb jelek egy utalványon vagy az élelmiszerek címkéjén önmagukban nem káros dolgok” – mondta a főpap.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!