Teodosie érsek: Nem kell félnünk a bankkártyák használatától, nem lakik bennük a Sátán

2022. december 25. – 10:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy plébániai beszélgetésen egy hívő arról kérdezte Teodosie konstancai érseket, illetve kollégáját, Tănăsescu papot, hogy mit gondolnak a bankkártyás fizetésről. Mint elmondta: eddig papír ételutalványokat kapott a munkahelyén, legutóbb viszont már bankkártyára utalták az összeget. Viszont nem szívesen használná, mert attól tart, hogy benne lakhat a Gonosz, írja a spynews.ro.

Romániában eléggé elterjedt az a hiedelem, miszerint a bankkártyák tulajdonképpen a Sátán eszközei, ezért idegenkednek a használatuktól. Különféle, a Gonosznak tulajdonított jeleket vélnek ezeken felfedezni, a gyanújukat pedig az is erősíti, hogy a kártya román nyelvű elnevezése (card), visszafelé olvasva ördögöt (drac) jelent. Félelmeiket egyébként a Jelenések könyvével igazolják, ahol egy fenevadról ír János apostol, mely: „Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma”.

Tănăsescu pap azt válaszolta, hogy ezek a számok nem fontosak. „A Szentírásban, mint már annyiszor elmondtam, a Jelenések könyvében kifejezetten le van írva a 666-os szám” – hangsúlyozta.

Teodosie érsek megerősítette, amint mondott: „A számokban alapvetően nincs benne a Gonosz, az a szimbólumban van. Ez nem egy ránk nyomott pecsét, nem ültetnek belénk csipet, hogy csak ezzel engedjenek be bárhová. A számok, a vonalkódok vagy egyéb jelek egy utalványon vagy az élelmiszerek címkéjén önmagukban nem káros dolgok” – mondta a főpap.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!