Roma amatőr focibajnokságot szerveztek Szatmár megyében

2022. december 23. – 11:45

Másolás

Vágólapra másolva

Roma fiatalok számára szervezett sportversenyt Szatmár megyében a Pro Europa Roma Párt helyi fiókja. Godzsa Zsolt főszervező, megyei tanácsos, a párt elnöke a szatmar.ro-nak nyilatkozva elmondta: a kedden megtartott focibajnokságon 13 csapat képviseltette magát, melyek Szatmárnémetiből (két csapat), Mezőteremről, Halmiból, Szatmárzsadányból, Sárközújlakról, Nagykárolyból, Ákosról, Tasnádról és Királydarócról érkeztek lelkes szurkolóik kíséretében, illetve maga a roma párt is indított egy saját csapatot.

A tornát a pusztadaróci együttes nyerte, a második helyen a Szatmárnémeti egyes csapat végzett, a harmadik helyre pedig a párt válogatottja került. A bajnokság gólkirályává Lakatos Rolandot (roma párt) választották, a legjobb kapusnak járó címet pedig Barakonyi Árminnak (Pusztadaróc) ítélték.


Godzsa szerint a bajnokság kiváló hangulatban telt, és bár „nagy volt a versenyszellem”, sikerült tiszteletteljesen, egymásra ellenfelekként, nem pedig ellenségekként tekintve rúgni a bőrt. Kiemelte továbbá, hogy a szurkolók meglepően nagy létszámban jöttek el, hogy saját csapatukat támogassák. A bajnokság végeztével pedig, „a japán mintát követve” össze is szedték maguk után a szemetet.

„Én úgy érzem, lesz folytatása az eseménynek, hiszen óriási igény van rá. Még a bajnokság napján, az utolsó pillanatban is érkeztek volna jelentkezők, mert még csak akkor jutott el a hír hozzájuk. Őket sajnos már nem tudtuk fogadni, viszont mindenkit arra buzdítunk, hogy készüljenek, hiszen jövőre is szeretnénk megrendezni a bajnokságot” – nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Godzsa Zsolt.

Az esemény társszervezője a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) volt, támogatói pedig a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, illetve a Szatmárnémeti Olimpia VSK fociklub.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!