Közel 400 üvegnyi svájci gint lopott el valaki a Boden-tó fenekéről

2022. december 19. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

Kellemetlen meglepetésben volt részük a Lake Constance Gin svájci gyártóinak: eltűnt 230 liter italuk a Boden-tó aljáról, írja a Switzerland Times nyomán a G4Media. A cég három éve foglalkozik ennek a márkának az előállításával, melynek különlegessége, hogy száz napig a tó fenekén érlelik. A gyártó ugyanis azt állítja, hogy a Svájci-Német-Osztrák határon fekvő tó vizétől különös aromát kap.

A gin egyébként egy 230 literes tartályban volt, amit egy betonlapra erősítettek, így együtt elérték a 8 mázsás súlyt. A gyártó cég vezetője szerint profikról lehet szó, ha egy ilyen szerkezetet meg tudtak fújni a tó fenekéről, ahová egyébként több búvárt is leküldtek, akik mindössze a betonlap nyomát találták meg.

Az összesen 395 üvegnyi italt egyébként már előre eladták. A hoppon maradt vevőknek a cég felajánlotta, hogy a speciális üvegeket és a táskákat önköltségei áron megvásárolhatják. Ugyanakkor, mint nyilatkozták, várják az emberek segítségét a tettes kézre kerítéséhez, a ginlopást ugyanis sokat láthatták, mivel a tartályt egy sétány közelében merítették a vízbe.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!