A borszéki gyógyfürdő és wellness-központ december 16-tól fogadja a közönséget

2022. december 15. – 11:19

A borszéki gyógyfürdő és wellness-központ december 16-tól fogadja a közönséget
Fotó: a Fontana Borsec Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön, december 15-én 12 órától ünnepélyes megnyitóval avatják fel a borszéki gyógyfürdőt és wellness-központot, a szolgáltatások péntektől érhetőek el a közönség számára.

A Hargita megyei üdülőváros fürdőközpontját a munkálatok megkezdése után 12 évvel adják át. Ez 8 millió euróból épült meg, területe 2900 négyzetméter, kapacitása a nyári szezonban napi 1000, télen pedig napi 700 fő. A bel- és kültéri medencékkel, szaunákkal ellátott, különböző balneológiai kezeléseket, orvosi konzultációt biztosító gyügyfürdőt kezelési jegyekkel és nyaralási utalványokkal is igénybe lehet venni.

A kezelőközpont hétfőtől csütörtökig 12 és 20 óra között, pénteken 12 és 21 óra között, szombat-vasárnap pedig 10 és 21 óra között fogad látogatókat. Árakról, kezelési lehetőségekről tájékozódni és időpontot foglalni itt lehet.

Borszék egyébként tíz éves szünet után ismét megkapta a balneoklimatikus üdülőhelyi státuszt, ami lehetővé teszi, hogy az új wellness-központban gyógykezeléseket végezzenek szervezett formában, szerződést kötve az illetékes intézményekkel. Emellett ez a státusz szélesíti az önkormányzat és a helyi vállalkozói szféra pályázati lehetőségeit is, hangsúlyozta korábban Mik József polgármester.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!