Kis Grófóra ropták a táncot a nagyváradi magyarok a Bihar megyei RMDSZ politikusaival az élen

2022. december 5. – 13:54

Kis Grófóra ropták a táncot a nagyváradi magyarok a Bihar megyei RMDSZ politikusaival az élen
A Partiumi Zenésztalálkozó egy fellépője mellett a bihari RMDSZ-es politikusok: Bíró Rozália, Cseke Attila, Szabó Ödön – Fotó: Bihar megyei RMDSZ Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A román nemzeti ünnepet megelőző és azt követő szabadnapok miatt későn vettük észre, hogy micsoda fergeteges bulit rendezett Nagyváradon az RMDSZ Bihar megyei szervezete. De a Facebook elénk dobta a fotókat, amelyeken Szabó Ödön RMDSZ-es képviselő, Cseke Attila fejlesztési miniszter és Bíró Rozália RMDSZ-es szenátor Kis Grófóval koccintanak a nagyváradi magyarok egészségére.

Az alkalmat a IX. Partiumi Zenésztalálkozó szolgáltatta, amelyen olyan mulatós sztárok léptek fel, mint Kis Grófo, Mohácsi Brigi és Sissi.

A találkozót hagyományosan a bihari RMDSZ szervezi, azonban 2020 és 2021 kimaradt a járvány miatt. A „remek felhozatal” és a két év szünet miatt állítólag egy nap alatt telt házas lett a rendezvény, azaz minden jegy elkelt. A belépők ára az elmúlt években mindössze 30 lej volt, ebből 5 lejt jótékonysági célokra ajánlottak fel a szervezők. Idén már magasabbak voltak a jegyárak, a hirdetés szerint a földszinten bulizóknak 49 lejt kellett fizetniük, az emeleti helyekeért 39 lejt kértek el. Idén is jótékonykodtak, egy háromgyerekes beteg édesanya megsegítésére ajánlották fel az összeg egy részét.

A rendezvényt ebben az évben a Partium Alapítvány, Sanzon együttes, Kiss Music Band, Sláger TV és az RMDSZ támogatta. Egyébként a magyarországi sajtóba kikerült árlista szerint Kis Grófónak egy 35 perces fellépése több mint 400 ezer forintba kerül.

Szabó Ödön képviselőtől, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnökétől érdeklődtünk a buliról, és arról, hogy mennyit kellett leperkálnia a szövetségnek a mulatós sztárok fellépéséért. Szabó elmondta, hogy a támogatók által felajánlott összegek, illetve a belépti díjakból befolyt pénz összesítése után a megyei szervezet azt a különbözetet szokta fedezni, amit nem sikerül az előbb említett forrásokból megoldani. Volt olyan év, amikor 3000 lejt, máskor 6000 lejt fizetett ki az RMDSZ. A hazai zenekarok, tudtuk meg a képviselőtől, ingyen lépnek fel, a sztármeghívottak azok, akiknek honoráriumot kell fizetni. Megkérdeztük, hogy Kis Grófo mennyiért vállalta a fellépést, Szabó Ödön azonban nem tudott pontos összeget mondani. „Nem kért többet, mint egy hazai zenekar szokott elkérni egy esküvőn való fellépésért, és itt 1300 magyar ember mulatott a zenéjére” – válaszolta a Transtelex kérdésére a képviselő.

Azt, hogy a Partiumi Zenésztalákozó sztárvendége miért nem partiumi, a Bihar megyei politikus azzal magyarázta, hogy a Sláger TV, mint társszervező javasolt fellépőket, ugyanis a mulatságról tévéfelvétel is készült. Mohácsi Briggi, az egyik kiemelt fellépője a rendezvénynek amúgy partiumi származású – pontosított a politikus, aki elmondta, hogy két ilyen nagyobb szabású rendezvénye van a Bihar megyei szervezetnek, az egyik a farsangi bál, a másik pedig az év végi zenésztalálkozó.

Egyébként a buli sztárvendége, Kis Grófo meglehetősen jóban van a fideszes politikusokkal: az áprilisi választások előtt Orbán Viktornál járt a Karmelitában, ahol a mulatós zenész arról beszélt, hogy teljes mellszélességgel támogatja Orbánt és a Fideszt.

„Mi nagyon szeretjük a miniszterelnök urat” – mondta, és azt is hangsúlyozta, hogy a Karmelitából nagyon jól lehet látni Budapestnek a nézését meg a járását, és csináltak egy közös szelfit is „speciálba”. Kis Grófo a nagyváradi bulit beharangozó videóüzenetében ugyanazt a poént sütötte el: azt mondta, eljön megnézni a nagyváradiaknak a nézését meg a járását.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!