Drakulának öltözött turistát kellett meggyőzni, hogy nem jó ötlet megmászni az Omu-csúcsot

2022. november 29. – 12:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kezében bőröndöt és esőernyőt cipelő, hatalmas fekete köpenyt viselő turistát kellett ezúttal visszatérítenie a buşteni-i hegyimentő-szolgálatnak. A férfi valószínűsíthetően a Bucsecs-hegység egyik népszerű látványosságának, a Szfinx sziklaalakzatnak a november 29-i ünnepélyére érkezhetett a helyszínre.

A hegyimentők Facebook-bejegyzése szerint az ittasnak tűnő turista a Bucsecs-hegység legmagasabb pontját, az Omu-csúcsot (2507 méter) akarta elérni, de a „nem megfelelő öltözete” miatt vissza kellett kísérniük a felvonókhoz.

Íme a találkozás pillanatai:

A turista itt arról beszél, hogy a Peleș-kastélyt keresi és értetlenkedve kérdi a hegyimentőktől, hogy mit keresnek ott. Mikor megtudja, hogy segíteni jöttek, beismeri: hallott arról, hogy a környéken többen is meghaltak.

A Szfinx alakzat Románia egyik leghíresebb látványossága, évente pedig rengetegen keresik fel november utolsó napjaiban, amikor az úgynevezett ünnepnapja van.

A hegyimentők ilyenkor nem győzik ismételgetni, hogy a turisták

  • ne induljanak egyedül útnak
  • legyen náluk elsősegély doboz
  • válasszanak olyan ösvényt, amelyet megbírnak
  • megfelelő öltözetben és felszereléssel induljanak útnak
  • ne csapjanak zajt, mert ezzel a többi turistát és az állatvilágot is zavarják
  • hegyi túrázás előtt ne fogyasszanak alkoholt vagy tudatmódosító szereket.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!