Villámcsapás ért egy külfoldi turistát a Bucsecs-hegységben, nem tudták megmenteni

2022. július 17. – 11:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Villámcsapás ért szombaton egy külföldi turistát a Bucsecs-hegységben, aki a helyszínen életét vesztette – közölte az Agerpres.

A buşteni-i hegyimentő-szolgálat Facebook-bejegyzésében részletekben ír az esetről, eszerint egy 18 fős társaság indult útnak a a Bucşoi-gerincen, amikor utolérte őket a vihar. A hegyimentők úgy tudják, hogy először a csoport mellett csapott le a villám, majd azután érte direkt találat a külföldi állampolgárt. A társai amint fedezéket kerestek, azonnal hívtak segítséget, ám a helyszínre érkező mentőalakulat már nem tudta megmenteni az életét.

Az országos hegyimentő-szolgálat egyébként szombaton arról adott ki közlést, hogy „aggasztóan nagyszámú” baleset történik a hegyekben. A Salvamont szombati Facebook-bejegyzése értelmben egy nap alatt 22 beavatkozás során 23 balesetet szenvedett személyt helyeztek biztonságba, közülük hatot a mentőszolgálatok egységei, három személyt pedig a rohammentő-szolgálat helikoptere szállított kórházba.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!