Nyíltan élhetnek ezentúl újraházasodott vagy azonos neműekkel folytatott kapcsolatban a német katolikus egyház munkatársai

2022. november 29. – 19:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Német Püspöki Konferencia a napokban jelentette be, hogy új jogszabályt fogadtak el, mely kimondja, hogy az alkalmazottak magánélete, „különösen a párkapcsolatok és az intimitás terén nem tárgya jogi értékelésnek”. Az új törvény csak az egyháznak dolgozó világiakat érinti, a papokat, szeminaristákat és a vallási rendek tagjait nem, írja a katolikus.ma.

Az új egyházi foglalkoztatási törvény lehetővé teszi, hogy a munkavállalók nyíltan éljenek újraházasodott vagy azonos neműekkel folytatott kapcsolatban.

Az alkalmazottaknak, köztük a katolikusoknak tehát többé nem lehet felmondani azért, mert „második házasságban” vagy azonos nemű kapcsolatban élnek. A német püspökök egyébként pár nappal korábban Ferenc pápánál tettek látogatást.

Az új jogszabály a következőképpen fogalmaz:

„A sokszínűség az egyházi intézményekben gazdagodást jelent. Minden alkalmazott képviselheti Isten feltétel nélküli szeretetét, és ezáltal az embereket szolgáló egyházat, függetlenül attól, hogy mi a konkrét feladata, származása, vallása, életkora, fogyatékossága, neme, szexuális identitása és milyen életmódot folytat.”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!