Esőre, helyenként havazásra és erős szélre lehet számítani országszerte

2022. november 19. – 14:24

Másolás

Vágólapra másolva

Esőre, helyenként havazásra és erős szélre lehet számítani vasárnaptól országszerte. Tizenegy megyére sárga riasztást adtak ki a várható havazás miatt, írja az Agerpres.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szombati figyelmeztetése értelmében vasárnap 10 órától hétfő 21 óráig az ország nagy részén esni fog, délen és délkeleten villámlással kísért záporok várhatók. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20-30, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.

Moldva északi részén, a Keleti-Kárpátokban és a magas hegyekben havazás várható, friss hóréteg rakódik le.

Helyenként megélénkül a szél, a hegyekben, majd a hétfői nap folyamán a tengerparton is 60-70 km/órás széllökésekre lehet számítani.

Tizenegy megyére sárga riasztást adott ki az ANM a várható havazás miatt. Ez éjféltől vasárnap reggel 10 óráig érvényes többnyire moldvai és munténiai megyék (Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Prahova, Dâmboviţa, Argeş és Bákó) hegyvidéki területeire.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!