Havazhat a hétvégén, figyelmeztetnek a meteorológusok

2022. november 18. – 12:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már a hét eleji előrejelzésében figyelmeztetett az országos meteorológiai szolgálat, hogy november 17-től néhány napig csapadék és lehűlés várható, ez pedig ilyenkor már szinte értelemszerűen havat is jelent, bár akkor ezt még nem írták le. A péntek reggeli előrejelzésében viszont amellett, hogy csapadékos, szeles időre figyelmeztetnek a következő napokban, már azt is írták, hogy a Kárpátokban bizony havazás is előfordulhat.

Az előrejelzés szerint pénteken 18 órától hétfő 18 óráig az ország nagy részében esni fog az eső, a csapadékmennyiség meghaladhatja a 20-30, helyenként pedig, főleg nyugaton és délnyugaton a 40-50 litert négyzetméterenként. Moldva északi felében szombatra virradóan havaseső, havazás várható, és talajmenti jegesedésre is számítani kell, írja az Agerpres.

A hegyvidéken először a Keleti-Kárpátok északi részén kezd el havazni, majd fokozatosan kiterjed a havazás minden magasan fekvő régióra. Felerősödik a szél, általában 45-55 kilométeres óránkénti sebességgel fog fújni, de a széllökések alkalmanként elérhetik a 80-90 km/h sebességet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!