Lehűlés és sok csapadék várható a következő hetekben, igazi késő őszies idő lesz

2022. november 14. – 13:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Noha a Fogarasi-havasokban már a múlt héten úgy havazott, mintha már legalább a tél közepén lennénk, óránként 8 centi hó is hullott, az ország nagy részén csak most fordul késő ősziesre az időjárás. A következő két hétben lehűl az idő és megnő a csapadék valószínűsége, a hegyekben éjjel már fagyni fog, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat november 27-éig érvényes előrejelzéséből, amit az Agerpres szemlézett.

A Bánságban és a Körösvidéken a következő napok lehűlést hoznak, a jelenlegi 15-16 Celsius-fokról 7-8 fokra csökkennek a nappali átlagok, ami már megfelel az időszakra jellemző átlaghőmérsékletnek. Jövő héten enyhén felmelegedik a levegő, nappal 11 fok körül alakulnak a maximumok.

Az éjszakai hőmérsékleti értékek erős ingadozásba kezdenek, a jelenlegi 3-4 fokról 7-8 fokra nőnek a következő napokban, majd november 17-18-a után ismét 2-4 fokra csökkennek. Eső november 17-21. között, majd november 25. után valószínű.

Erdélyben a 11-12 fokos nappali átlagokról a következő napokban 4-5 fokra süllyed a hőmérséklet, majd jövő héten ismét nőni fog, elérve a 8-9 fokos maximumot.



Az éjszakai hőmérsékleti értékek hullámzó görbét írnak majd le, a kezdeti mínusz 1 fokról 5 fokra nőnek, majd november 17-e után ismét fagypontig csökkennek. Csapadékra itt is november 17-22. között, majd 25-e után kell számítani.

A hegyvidéken néhány nap alatt a jelenlegi 9-10 fokról fagypontra csökkennek a nappali maximumok. Jövő héten kissé megenyhül az idő, a nap legmelegebb órájában körülbelül 4 fok lesz. Éjszakánként egy fok körül alakulnak a hőmérsékleti átlagok, majd november 17-e után mínusz 2 fok lesz pirkadat előtt. Csapadékra itt is 17-22-e között, majd 25-e után számíthatunk.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!