Kormányhatározat: ingyenes pszichológiai tanácsadásban részesülhetnek a diákok

2022. november 17. – 13:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ingyenes pszichológiai tanácsadásban és pszichoterápián vehetnek részt azok a diákok, akiknek tanáraik, tanítóik, szüleik, családorvosuk, az iskolapszichológus vagy más szakember megítélése szerint erre szükségük van – tájékoztatott a kormány döntéséről az Agerpres.

Egy 50 perces terápiás ülés ára 120 lej, egy gyermek összesen tíz ilyen foglalkozáson vehet részt 120 nap alatt – ezt számoltathatják el a szülők az Országos Szociális Kifizetési és Felügyelőségi Ügynökséggel. Az ingyenes terápiás időszakot orvosi ajánlásra meg lehet hosszabbítani újabb 120 nappal.

Vass Levente egészségügyi államtitkár szerint az utóbbi két év eseményei, a koronavírus-járvány és az ukrajnai háború megviselték a gyermekeket, a szörnyűségek mindennapjaik részévé váltak, ezért szükség van arra, hogy megfelelő szakemberek segítsenek nekik érzéseik feldolgozásában. Erre ad lehetőséget ez a program – fejtette ki Vass Levente.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!