Balneomap – digitális térkép készült Székelyföld ásványvizeiről

2022. november 10. – 20:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön mutatták be a székelyföldi, azaz a Kovászna, Hargita és Maros megyei ásványvizeket ismertető digitális térképet. A honlap létrehozásában közreműködött a román kormány Fenntartható Fejlődési Főosztálya és a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozások Szövetsége (ASIMCOV).

A platform 39, kivételes gyógyfürdő-potenciállal rendelkező települést, valamint 200, többnyire kihasználatlan ásványvízforrást mutat be.

Az Erdélyi Regionális Gyógyfürdő és Turisztikai Klaszter által kezdeményezett projekt célja nem csupán a régió gyógyfürdői erőforrásainak számbavétele és digitális monográfia készítése volt, hanem az ásványvizek gyógyhatásának népszerűsítése is.

A rendezvényen Borbély László, a Fenntartható Fejlődésért Felelős Főosztály koordinátora elmondta, hogy Románia rendelkezik Európa ásványvizeinek 60%-ával, és itt az ideje, hogy ezeket fenntartható módon hasznosítsuk.

A térkép ezen a honlapon érhető el: http://www.balneomap.ro/.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!