Halad a korral Teodosie tomisi ortodox érsek, aki már a TikTokon is elérhető

2022. november 3. – 14:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tomisi ortodox érsekség szerda este a Facebookon jelentette be, hogy TikTok-fiókot hoztak létre, ahol Teodosie érsek, de az érsekségnél tevékenykedő papok és teológusok is pár perces videókban beszélnek majd a keresztény szokásokról és tanításokról.

Az érsekség oldalára szerda este óta már több videó is felkerült, ahol melankolikus zenei aláfestéssel többek között az élet kihívásairól is beszél az egyházi elöljáró. Egyelőre azt látjuk, hogy stúdióban felvett korábbi prédikációk részleteit vágták ki, és egy-egy videórészletbe emelték ki a legfontosabb mondandókat, amelyek közül akad olyan is, aminek már több mint 11 ezer elérése van.

Teodosie érsek a koronavírus-járvány kirobbanásakor vált különösen ismertté, amikor nyíltan a kormány által bevezetett járványügyi intézkedések be nem tartása mellett kampányolt, erősítve a pandémia időszaka alatt egyre nagyobb népszerűséget szerző AUR szélsőséges pártot. A tomisi érsek később az orosz-ukrán háború kapcsán sem titkolta el véleményét Putyin orosz elnökről, akiről még a háború kitörése előtt úgy beszélt, mint egy „szent ember, akit tisztelni kell”. Az újságírók utólag megkérdezték, hogy az ukrajnai fejlemények után kitart-e véleménye mellett, ekkor azt mondta:

„Amit az elnök tett, az megmaradt. Most a háborúban elfoglalta-e a szentélyeket, legéppuskázta-e őket? Nem, nem tett ellenük semmit. Nem nekem kell véleményt nyilvánítanom ezzel kapcsolatban” – mondta az érsek. Arra a kérdésre, hogy mit gondol most Vlagyimir Putyinról, így válaszolt: „Nem én vagyok a bíró. Isten a bíró”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!