Lázasan készültek vasárnap a törcsvári kastélynál Elon Musk állítólagos halloween-bulijára

2022. október 30. – 19:04

frissítve

Lázasan készültek vasárnap a törcsvári kastélynál Elon Musk állítólagos halloween-bulijára
A törcsvári kastélyban múzeum működik, de gyakran bérelik ki magánrendezvényekre is – Fotó: Rieger Bertrand / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tökökkel és fokhagyma-fűzérekkel feldíszítve várta a törcsvári kastély az amerikai hírességeket, akiket állítólag Elon Musk hívott meg egy exkluzív, Drakula-témájú Halloween-partira.

A kastélyban működő múzeum vasárnap a szokásos órarend szerint, 16 óráig fogadta a látogatókat, de a Libertatea szerint már dél körül előkészületek zajlottak az esti magánrendezvényre: a tökkel, fokhagyma-fűzérrel és egyéb halloween-dekorációkkal feldíszített épület udvarán színpadot állítottak fel, illetve fáklyákat készítettek elő, miközben feltűnt egy helikopter is. A helyszínen tiltakozók is megjelentek, a kastély bejárata előtt két személy molinót tartott, amelyen a következő felirat állt: „Románia a Szűzanya kertje, nem Drakula országa”.

Mint írtuk, a román sajtóban megjelent információk szerint hollywoodi hírességeket és milliárdos üzletembereket is várnak az eseményre, felmerült többek között Angelina Jolie színésznő, Sergey Brin Google-alapító, valamint Peter Thiel PayPal-alapító és élettársa, Matt Danzeisen neve is. Azt még mindig nem tudni, hogy Elon Musk, a világ leggazdagabb embere, a Twitter új tulajdonosa tényleg eljön-e Romániába, a Libertatea szerint annyi biztos, hogy szerepel a meghívottak listáján.

Peter Thiel és Matt Danzeisen már biztosan megérkezett az országba, őket ugyanis vasárnap Brassó központjában látták egy étterem előtt. A sajtónak nem nyilatkoztak ugyan, az Adevărul azonban az étterem tulajdonosától megtudta, hogy fejenként 75-100 euró értékben fogyasztottak, és nem voltak különleges igényeik.

A Mediaflux.ro bulvároldal forrásai szerint az törcsvári „Drakula-kastély” kibérlése 75 ezer euróba került, az eseményt pedig már augusztusban elkezdték szervezni. A lap szerint a luxusparti kevés romániai meghívottja között szerepel Ovidiu Toma, a CryptoDATA nevű kiberbiztonsággal, titkosított kommunikációval és mesterséges intelligenciával foglalkozó román cég vezetője.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!