Lázasan készültek vasárnap a törcsvári kastélynál Elon Musk állítólagos halloween-bulijára

2022. október 30. – 20:04

frissítve

Lázasan készültek vasárnap a törcsvári kastélynál Elon Musk állítólagos halloween-bulijára
A törcsvári kastélyban múzeum működik, de gyakran bérelik ki magánrendezvényekre is – Fotó: Rieger Bertrand / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tökökkel és fokhagyma-fűzérekkel feldíszítve várta a törcsvári kastély az amerikai hírességeket, akiket állítólag Elon Musk hívott meg egy exkluzív, Drakula-témájú Halloween-partira.

A kastélyban működő múzeum vasárnap a szokásos órarend szerint, 16 óráig fogadta a látogatókat, de a Libertatea szerint már dél körül előkészületek zajlottak az esti magánrendezvényre: a tökkel, fokhagyma-fűzérrel és egyéb halloween-dekorációkkal feldíszített épület udvarán színpadot állítottak fel, illetve fáklyákat készítettek elő, miközben feltűnt egy helikopter is. A helyszínen tiltakozók is megjelentek, a kastély bejárata előtt két személy molinót tartott, amelyen a következő felirat állt: „Románia a Szűzanya kertje, nem Drakula országa”.

Mint írtuk, a román sajtóban megjelent információk szerint hollywoodi hírességeket és milliárdos üzletembereket is várnak az eseményre, felmerült többek között Angelina Jolie színésznő, Sergey Brin Google-alapító, valamint Peter Thiel PayPal-alapító és élettársa, Matt Danzeisen neve is. Azt még mindig nem tudni, hogy Elon Musk, a világ leggazdagabb embere, a Twitter új tulajdonosa tényleg eljön-e Romániába, a Libertatea szerint annyi biztos, hogy szerepel a meghívottak listáján.

Peter Thiel és Matt Danzeisen már biztosan megérkezett az országba, őket ugyanis vasárnap Brassó központjában látták egy étterem előtt. A sajtónak nem nyilatkoztak ugyan, az Adevărul azonban az étterem tulajdonosától megtudta, hogy fejenként 75-100 euró értékben fogyasztottak, és nem voltak különleges igényeik.

A Mediaflux.ro bulvároldal forrásai szerint az törcsvári „Drakula-kastély” kibérlése 75 ezer euróba került, az eseményt pedig már augusztusban elkezdték szervezni. A lap szerint a luxusparti kevés romániai meghívottja között szerepel Ovidiu Toma, a CryptoDATA nevű kiberbiztonsággal, titkosított kommunikációval és mesterséges intelligenciával foglalkozó román cég vezetője.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!