Vendég a háznál: egy kolozsvári házaspár arra ébredt, valaki alszik a kanapéjukon

2022. október 26. – 14:20

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kolozsvári család a múlt hétvégén, szombatról vasárnapra virradó éjszaka arra ébredt, hogy egy külföldi turista alszik a kanapén, a házuk földszintjén, ahol élnek. Amikor az elképedt család fölébresztette a békésen alvó fiatalembert, az értetlenül nézett rájuk, majd felöltözött, bocsánatot kért és távozott. „Most már sajnálom, hogy nem főztem neki egy kávét, és nem kérdeztük ki alaposabban, hogy kötött ki a nappalink kanapéján, de abban a pillanatban eléggé meg voltunk ijedve – mesélte el a háziasszony a Libertatea portálnak az esetüket a rendhagyó kanapészörfölő vendégükkel.

Mivel a fiatalember amilyen rejtélyesen érkezet olyan gyorsan távozott is, nem tudták rekonstruálni, hogy mi történhetett, ezért a háziak az udvari térfigyelő kamerájukat hívták segítségül. Egyébként arra gyanakodtak, hogy eltéveszthette a címet az éjszakai vendég, ugyanis a közelükben működött egy panzió, amely egy ideje azonban zárva van.

„A felvételek azt mutatják, hogy éjszaka 3 óra körül megjelent az utcán egy fickó, aki nagyon lassan sétál, kezében a telefonjával. Úgy tűnt, beszél valakivel. Mellettünk van egy panzió, amelyet időközben eladtak, és most lakat alatt van. A férfi körülnéz, majd a házunk felé veszi az irányt, és amikor látja, hogy a kapu zárva van, átugrik a kerítésen, és bejön a házba, mivel este nyitva hagytam az ajtót. A sportcipőjét szépen otthagyja a bejáratnál, odasétál a kanapéhoz és lefekszik" – foglalta össze a kolozsvári házigazda a látottakat.

Azt is elmesélte, hogy ők mindeközben az emeleten aludtak két kisgyermekükkel, a felesége a legkisebbel az egyik szobában, ő a nagyobbik fiukkal a másikban. Éjjel egy óra körül a férfi lement a földszintre, hogy köhögés elleni szirupot hozzon a gyereknek, ekkor még „nem érkezett meg a vendég".

Hajnali négy körül ismét lement a földszintre, hogy igyon egy pohár vizet, és amikor visszafordult, egy alakot látott a nappali kanapéján.

Azt hitte, hogy a felesége van ott. „Viccelődve azt kérdeztem tőle, már megint lejöttél, és magára hagytad a kicsikét? Senki sem válaszolt. Elkönyveltem, hogy mélyen alszik, és visszamentem én is az emeletre" – nevetett a férfi.

Reggel 7 órakor a felesége ébresztette fel. „Valaki alszik a kanapénkon – mondta nekem megrémülve. Lerohantam a földszintre, és ott feküdt a hívatlan vendég. A fiatalember kábultan ébredt, a telefonját kereste. Valamit angolul mormogott, és értetlenül nézett ki az ablakon” – idézte fel az eset legfeszültebb pillanatait a férj.

A házigazda azonnal megkérte az idegent, hogy távozzon, ne kelljen hívnia a rendőrséget. Az illető nagyon meglepettnek tűnt. „Kikelt az ágyból, elővette a telefonját is, kinézett az ablakon. Úgy tűnt, nem érti, hol van. Mondott valamit angolul, azt nem értettem, majd elég gyorsan távozott.”

A háziak számára úgy állt össze végül a sztori, hogy a „sezlonyszörfölő” valószínűleg egy közeli klubban bulizhatott, majd keresett egy közeli szálláshelyet. Megtalálhatta a szomszédban levő panziót, de eltévesztette a címet, és náluk kötött ki.

„Lehet, hogy csengetett, de ki van húzva a csengőnk, hogy ne ébressze fel a gyerekeket. Amint rájött a tévedésre, felvette a nadrágját, fogta a kabátját és táskáját, amelyek az ágy mellett voltak, a cipőjét, amelyet szépen elrendezett a bejáratnál, az udvaron gyorsan felöltözött, majd a kapu előtt megfordult, bocsánatot kért és eltűnt" – zárta beszámolóját a kolozsvári házigazda.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!