Vendég a háznál: egy kolozsvári házaspár arra ébredt, valaki alszik a kanapéjukon

2022. október 26. – 13:20

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kolozsvári család a múlt hétvégén, szombatról vasárnapra virradó éjszaka arra ébredt, hogy egy külföldi turista alszik a kanapén, a házuk földszintjén, ahol élnek. Amikor az elképedt család fölébresztette a békésen alvó fiatalembert, az értetlenül nézett rájuk, majd felöltözött, bocsánatot kért és távozott. „Most már sajnálom, hogy nem főztem neki egy kávét, és nem kérdeztük ki alaposabban, hogy kötött ki a nappalink kanapéján, de abban a pillanatban eléggé meg voltunk ijedve – mesélte el a háziasszony a Libertatea portálnak az esetüket a rendhagyó kanapészörfölő vendégükkel.

Mivel a fiatalember amilyen rejtélyesen érkezet olyan gyorsan távozott is, nem tudták rekonstruálni, hogy mi történhetett, ezért a háziak az udvari térfigyelő kamerájukat hívták segítségül. Egyébként arra gyanakodtak, hogy eltéveszthette a címet az éjszakai vendég, ugyanis a közelükben működött egy panzió, amely egy ideje azonban zárva van.

„A felvételek azt mutatják, hogy éjszaka 3 óra körül megjelent az utcán egy fickó, aki nagyon lassan sétál, kezében a telefonjával. Úgy tűnt, beszél valakivel. Mellettünk van egy panzió, amelyet időközben eladtak, és most lakat alatt van. A férfi körülnéz, majd a házunk felé veszi az irányt, és amikor látja, hogy a kapu zárva van, átugrik a kerítésen, és bejön a házba, mivel este nyitva hagytam az ajtót. A sportcipőjét szépen otthagyja a bejáratnál, odasétál a kanapéhoz és lefekszik" – foglalta össze a kolozsvári házigazda a látottakat.

Azt is elmesélte, hogy ők mindeközben az emeleten aludtak két kisgyermekükkel, a felesége a legkisebbel az egyik szobában, ő a nagyobbik fiukkal a másikban. Éjjel egy óra körül a férfi lement a földszintre, hogy köhögés elleni szirupot hozzon a gyereknek, ekkor még „nem érkezett meg a vendég".

Hajnali négy körül ismét lement a földszintre, hogy igyon egy pohár vizet, és amikor visszafordult, egy alakot látott a nappali kanapéján.

Azt hitte, hogy a felesége van ott. „Viccelődve azt kérdeztem tőle, már megint lejöttél, és magára hagytad a kicsikét? Senki sem válaszolt. Elkönyveltem, hogy mélyen alszik, és visszamentem én is az emeletre" – nevetett a férfi.

Reggel 7 órakor a felesége ébresztette fel. „Valaki alszik a kanapénkon – mondta nekem megrémülve. Lerohantam a földszintre, és ott feküdt a hívatlan vendég. A fiatalember kábultan ébredt, a telefonját kereste. Valamit angolul mormogott, és értetlenül nézett ki az ablakon” – idézte fel az eset legfeszültebb pillanatait a férj.

A házigazda azonnal megkérte az idegent, hogy távozzon, ne kelljen hívnia a rendőrséget. Az illető nagyon meglepettnek tűnt. „Kikelt az ágyból, elővette a telefonját is, kinézett az ablakon. Úgy tűnt, nem érti, hol van. Mondott valamit angolul, azt nem értettem, majd elég gyorsan távozott.”

A háziak számára úgy állt össze végül a sztori, hogy a „sezlonyszörfölő” valószínűleg egy közeli klubban bulizhatott, majd keresett egy közeli szálláshelyet. Megtalálhatta a szomszédban levő panziót, de eltévesztette a címet, és náluk kötött ki.

„Lehet, hogy csengetett, de ki van húzva a csengőnk, hogy ne ébressze fel a gyerekeket. Amint rájött a tévedésre, felvette a nadrágját, fogta a kabátját és táskáját, amelyek az ágy mellett voltak, a cipőjét, amelyet szépen elrendezett a bejáratnál, az udvaron gyorsan felöltözött, majd a kapu előtt megfordult, bocsánatot kért és eltűnt" – zárta beszámolóját a kolozsvári házigazda.