Bevezetik a Moziórákat a TIFF kezdeményezésére egy kolozsvári középiskolában

2022. október 18. – 22:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) kezdeményezése nyomán októbertől Moziórákat is tartanak a kolozsvári Gheorghe Șincai Gimnázium diákjainak. A filmes oktatásra hetente kerül sor az osztályfőnöki órákon négy tizedikes és egy tizenegyedikes osztályban.

A tanagyagot a TIFF szakértői és az iskola pedagógusai közösen állították össze, illeszkedve a hivatalos tanterv elvárásaihoz. A tananyag ingyenesen elérhető online is az oradecinema.tiff.ro oldalon. A kezdeményezők arra bátorítják a projekt iránt érdeklődő pedagógusokat, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot az említett weboldalon keresztül.

Mint írják, a kurzus középiskolai tanároknak szól, akik a filmkatalógus és a tananyag segítségével a tanórákon a tizenévesek személyes és szakmai fejlődéséhez elengedhetetlen témákat tárgyalhatnak.


A szervezők szeretnék a projektet továbbfejleszteni, hogy bőségesebb oktatási anyagot és több filmet tartalmazzon, és arra készülnek, hogy az első, kísérleti év után a lehető legtöbb iskolára kiterjesztik a kezdeményezést országszerte.

A filmes oktatási program az Erdélyi Filmfesztivál Egyesület kezdeményezése, és a Kolozsvári Városi Önkormányzat és a Kolozs Megyei Tanács társfinanszírozásában valósul meg, együttműködő partnerei pedig a Kolozs Megyei Tanfelügyelőség, a Kolozsvári Kulturális Központ és a Gheorghe Șincai Gimnázium.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!